Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2012 9:00
GŘ ve spolupráci s ČSÚ /zveřejněno na stránkách MFCR/ vydalo dne 31.8. novou informaci ohledně PDP a mimo jné na předposlední stránce uvedla pod bodem 13) -dodávka díla - chladících a mrazících "boxů" (izolovaných místností včetně technologie) se přeřazuje do SKP 33 - opravy.
Do ted byla dodávka těchto boxů /ale bez klimatizace/ včetně montáže v režimu PDP.
Jde mi o to, že my tyto boxy dodáváme ať s montáží nebo bez a podle toho režim DPH - ale také dodáváme třeba jenom samotné mrazírenské dveře. Buď je jenom prodáme - dodání zboží, nebo je dodáme s montáží. Mám chápat že teď je ta dodávka včetně montáže normálně s DPH 20%. Diskutovali jsem s daňovým poradcem - on je toho názoru , že je v tom boxu klimatizace, která je s 20% DPH a ty dveře s tou montáží jsou součástí toho boxu tak by to nemělo být v PDP. Díky za názory.