Neplacené volno

• (neregistrovaný)

19. 9. 2012 10:13

Dobrý den, prosím o radu. Jsme stavební firma a tento měsíc jsme pro 1zaměstnance neměli práci. Po domluvě s ním , dostal neplacené volno. Ještě jsem se s tím nesetkala, jak to prosím bude s výplatou, ZP a SP. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2012 10:23

xy5

Re: Neplacené volno
      pokud jste pro něho neměli práci, tak ho nemůžete nutit, aby si vzal neplac. volno
      budete platit překážku na str. zam-tele (100% průměru - tzn., srážka SP, ZP, daň)
      pokud by si sám požádal o neplac. volno (byl by blázen, aby žádal), tak mu srazíte ZP (záleží, jak jste dojednali, zda celých 13,5% srazíte zam-ci nebo 4,5% zam-ec + 9 % zam-tel)

• 19. 9. 2012 10:27

zdeni (neregistrovaný)

No blázen by byl, ale asi to takhle běžně funguje. A pokud zaměstnance chce tam pracovat tak nemá na výběr:) Jak říkal můj bývalý zaměstnavatel, jestli se Vám něco nelíbí můžete jít, na ulici je zástup dalších :-D

• 19. 9. 2012 10:29

xy5

jj, máte pravdu, dnes na každé místo čeká nejméně 10 lidí za dveřmi...
      proto jsem psala obě varianty - pokud se jedná o měsíc, tak to asi zam-ec skousne, pokud je jinak dobře placený nebo má dobrou práci, pokud tomu tak není, není důvod v takovémto zaměstnání setrvávat

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).