Re: Do kterého řádku v dph
Podle mého názoru se tohoto česká DPH vůbec netýká- zboží fyzicky nepřešlo z JČS do tuzemska. Z Francie do USA by to byl vývoz - tedy osvobozeno, jen nechápu vaši roli v tomto obchodě. Pro českou firmu, která nakoupí zboží v JČS a hned ho vyveze do 3 země taková transakce je pouze plnění mimo tuzemsko, ale to není přesně váš případ. Počkejte si ještě na další názory.
Re: Do kterého řádku v dph
Děkuji za reakce.
Jde o to že mi máme jakoby u matky v Americe sklad, kde se vyrobí prototypy a ty pak budou putovat zpátky k nám do ČR (z toho materiálu vyvezeného).
Jde o to že Lucembursko to jakoby osvobodilo podle § 64 tím pádem na nás hodili povinnost přizant daň, když to řeknu laicky.
Když to nepřiznám FÚ to zjistí, že jim to nesedí...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2012 13:00
Dobrý den,
ještě jednou prosím o radu nebo alespoň názor.
Na naše české DIČ nám přišla faktura za materiál, který šel z lucemburského DIČ (lucemburská firma) ale fyzicky odešel z jejich francouzské pobočky a byl odeslán rovnou do Ameriky (naší mateřské společnosti).
Dala jsem to do řádku 12 (podle § 108 písm f) a řádek 43 (podle § 72 písm c). Řádek 43 je dle tohoto ustanovení podle mě dobře, ale ten § 108 není dle mého názoru správný odkaz.
Nicméně my musíme přiznat daň, protože na faktuře to oni osvobodili, takže povinnost přiznat přechází na nás jako příjemce...
Budu vděčná za jakýkoliv názor
Děkuji.