Pokuty UP

• (neregistrovaný)

19. 9. 2012 20:09

Dobrý den,zná někdo odpověď na to jakou může dát úřad práce pokutu.Provedli mě kontrolu potvrzených nároků na státní soc.dávky.Prý jsem lidi ošidila.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2012 8:07

jo (neregistrovaný)

Re: pokuty UP
      Dobrý den, čím se prokázali ..? Pravdou je, že jsem zhlédla v rychlosti zákon o zaměstnanosti, ale našla jsem jen § 127
      (1) Generální ředitelství Úřadu práce kontroluje

(2) Krajská pobočka Úřadu práce je oprávněna kontrolovat výši průměrného měsíčního čistého výdělku, a to v rozsahu potřebném pro stanovení výše podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci.

...tzn. vysloveně pro podporu a nikoliv pro státní sociální dávky ..? Pokud jsem se podívala na správní delikty v tomto zákoně, pak odvolávku na § 126 jsem nezaznamenala, pokud by byla pokuta jak jste psala, pak patrně na základě jiného zákona, ale pak nevím kterého. Pokud se jedná o správní delikt, mohlo by vám třeba pomoci: Úpravu zániku odpovědnosti za správní delikty obsahuje § 141 odst. 2 ZOZ. Dle jeho znění odpovědnost za správní delikt „zaniká, uplynul-li jeden rok ode dne, kdy se kontrolní orgán o něm dověděl, nejpozději však do 3 roků ode dne, kdy byl spáchán“.
      Posílám odkaz na článek, který mi přijde zajímavý, ale na výši případné pokuty jsem nepřišla ...
      http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d1052v1028-kontrolni-cinnost-uradu-prace-po-prijeti-zakona-o-inspekci-prace/

V každém případě se nedomnívám, že by výše pokuty měla být vysoká, pokud je to váš první případ ... Možná to "spraví" jen upozornění ...?

• 20. 9. 2012 8:27

marta51 (neregistrovaný)

Děkuji Vám za info,přesto nevím včem mám chyby potvrzovala jsem čisté příjmy bez bonusů. Napslala jsem jim at mě mejlem napíše dvě závady,že hledám příčinu chyb.

• 20. 9. 2012 8:32

jo (neregistrovaný)

Dobře děláte :) vydali už Rozhodnutí ? tam myslím jsem zahlédla, že se můžete odvolat do 5 dnů, ale nejsem si jista

• 24. 9. 2012 15:46

marta51 (neregistrovaný)

výsledky jsou známy,něco to bude stát,podle procetní chyby

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).