Re: proplacení lékařské prohlídky
No jo, ale většinou se řeší vstupní lékařská prohlídka a DPP. Já ale potřebuju především vědět, jak je to se ZP, SP a daní u vstupní lékařské prohlídky zaměstnance na HPP, když nemáme smluvního lékaře a zaměstnankyni to ihned proplatíme. Asi hledám špatně, ale pravdu jsem nenarazila na konkrétní odpověď... :-(
Re: proplacení lékařské prohlídky
Já se pokusím Vám poradit podle toho, co jsem vyškrábala: smluvního lékaře musíte mít, pokud máte kategorizaci nad 1. Pokud máte pouze 1, tak stačí lékař osobní. Zaměstnanec jde k lékaři, zaplatí poplatek, vy mu jej proplatíte a dáte do nákladů - dle mého názoru je to daňový náklad. Nechápu moc otázku SZ a SP...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 9. 2012 9:06
Vyslali jsme zaměstnankyni před uzavřením HPP na vstupní lékařskou prohlídku. Použila jsem žádanku ještě po předchozí paní účetní, ale její doktorka tvrdí, že už by měla vypadat jinak. Nemáme smluvního lékaře, proto šla ke svému praktickému lékaři.Úhradu za prohlídku jí proplatíme. Je to daňově uznatelný náklad? A bude se z toho odvádět SP, ZP, daň?? A je vůbec povinnost mít smluvního lékaře? Omlouvám se, ale mám v tom opravdu zmatek...