Proplacení lékařské prohlídky

• (neregistrovaný)

20. 9. 2012 9:06

Vyslali jsme zaměstnankyni před uzavřením HPP na vstupní lékařskou prohlídku. Použila jsem žádanku ještě po předchozí paní účetní, ale její doktorka tvrdí, že už by měla vypadat jinak. Nemáme smluvního lékaře, proto šla ke svému praktickému lékaři.Úhradu za prohlídku jí proplatíme. Je to daňově uznatelný náklad? A bude se z toho odvádět SP, ZP, daň?? A je vůbec povinnost mít smluvního lékaře? Omlouvám se, ale mám v tom opravdu zmatek...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2012 10:37

all (neregistrovaný)

Re: proplacení lékařské prohlídky
      Projděte si zde historii, je tady o nových podmínkách pro pracovně lékařské služby úplně vše.

• 20. 9. 2012 11:30

Radka.D (neregistrovaný)

No jo, ale většinou se řeší vstupní lékařská prohlídka a DPP. Já ale potřebuju především vědět, jak je to se ZP, SP a daní u vstupní lékařské prohlídky zaměstnance na HPP, když nemáme smluvního lékaře a zaměstnankyni to ihned proplatíme. Asi hledám špatně, ale pravdu jsem nenarazila na konkrétní odpověď... :-(

• 20. 9. 2012 11:48

JančaS. (neregistrovaný)

Já se pokusím Vám poradit podle toho, co jsem vyškrábala: smluvního lékaře musíte mít, pokud máte kategorizaci nad 1. Pokud máte pouze 1, tak stačí lékař osobní. Zaměstnanec jde k lékaři, zaplatí poplatek, vy mu jej proplatíte a dáte do nákladů - dle mého názoru je to daňový náklad. Nechápu moc otázku SZ a SP...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).