Re: FO tržba na restauraci
Moc díky za odpověď. Moc jste mě potěšil.
Vedu to takhle i kamarádovi a měl jsem obavu, že to bude špatně. Jenom mu z roku 2011 zůstalo hodně obalů a tím pádem mu to navýšilo PS. Nevím proč nevracel. To je jedno. Ale teď jsem uvažoval, že si z toho PS dám pryč obaly co jsou navíc, abych věděl kolik vlastně má skutečného zboží. A ty obaly pak nějak odepíšu. Je to tak možné?
pracujete s nimi , jak s ostatním zbožím - nakoupené dáte do výdajů, a vracené - jako dobropis - dáváte do příjmů. Když jich máte najednou moc, dáte příjmový doklad např. k Makru - dbp obale, tam můžete odevzdat bez nákupu
Ale já jsem četl, že pokud dodavatel vystaví fakturu s minusovým znaménkem, nebo jsou vratné obaly odečteny přímo na faktuře tak nebude částka za vrácené obaly vstupovat do obratu pro DPH. Můžete mi prosím napsat kde najdu opak? (to že se to počítá do obratu?). Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 9. 2012 12:43
prosím kdo mi poradí. Jsem FO, neplátce DPH. Tržbu vedu korunou. Nemám skladový program. Dělám si všechno v tabulce.
Nevím jestli to napíšu srozumitelně. Když nakoupím zboží (pivo + nealko + alko) tak si fakturu přepočítám do prodejních cen. Mám za měsíc nějakou tržbu. Takže na konci měsíce si vezmu za měsíc nákup zboží v prodejních cenách, odečtu tržbu a zůstane mi stav zboží v prodejních cenách. A je to včetně obalů. Samozřejmě, že obaly nepřepočítávám do žádných prodejních cen, jsou v nákupní ceně, ale do stavu zboží je započítávám. Tak to jde každý měsíc. Je to tak správně? Trošku mě zmátly ty obaly.
Moc děkuji za odpověď. Jsem začátečník.