Re: To je jako výpověď dohodou
Dobrý den, jednatel pobírá odměnu na základě smlouvy o funkci jednatele (odměna je ze zákona povinná, funkci nelze vykonávat bezplatně).
Pokud je odměna do výše 6200 Kč, neodvádí se SP, pouze ZP a zálohová daň.
Pokud je odměna vyšší než 6200 Kč, odvádí se důchodové pojištění, ZP a záloha na daň.
>>>>Dobrý den, ráda bych věděla zda jednatel (není
>>>>zaměstnancem) může pobírat nějakou mzdu a jakým
>>>>způsobem?
>>>>Pokud ano podává jednou ročně DPFO?? A co sociální a
>>>>zdravotní??
>>>>Moc děkuju.
>Dobrý den, jednatel pobírá odměnu na základě smlouvy o
>funkci jednatele (odměna je ze zákona povinná, funkci
>nelze vykonávat bezplatně).
a kdepak jsme takovou pitomost vyčetli, nó? Někde v Xaverovských rozhledech,ne? nemotejte se do nečeho, o čem nemáte tušení, chudák tazatel, který Vám na tu blbost skočí.
>Pokud je odměna do výše 6200 Kč, neodvádí se SP, pouze
>ZP a zálohová daň.
>Pokud je odměna vyšší než 6200 Kč, odvádí se důchodové
>pojištění, ZP a záloha na daň.
Prosím o §- povinná odměna jednatele?
Prosím o odkaz na zákon, popř. §, kde je uvedeno, že jednatel (pokud není zaměstnancem) musí pobírat za výkon fce odměnu? Platilo to již v r.2011? Něco podstatného mi uniklo, zřejmě jsme se dopustili této chyby (naše jednatelka - není v s.r.o. v prac. poměru, odměnu nepobírá). Děkuji
Re: povinná odměna jednatele NENÍ!
už jsem to výš napsal jasně, že je to pitomost, odpovídající je totálně neznalá problematiky a jak je vidno, už jednomu hlavu zblbla.Nesmíte takovým snaživým nic neznajícím všechno věřit. Výkon funkce může být bezúplatný, ale je nutno to sjednat ve smlouvě o výkonu funkce. Žádný zákon ani § neukládá povinnost odměnu stanovit nebo pobírat.
Hranice 6.200 bez odvodů platila pouze do konce roku 2011. Od 1.1.2012 platí pro odměny jednatelů režim zaměstnání malého rozsahu - je-li stanovená měsíční odměna nižší než 2.500 nebo není-li stanovena vůbec. je to ZMR. Odvede se jen z částky, která v měsíci dosáhne 2.500 a víc a jednatel se přihlásí jako S+S. Nejedná-li se o ZMR, jednatel se přihlásí od 1.1.2012 a odvádí z každé koruny.
Tak pardon, že se ptám... nejsem znalec zákona a proto jsem zde dala dotaz... Všichni nemůžou být tak vždělaní víte...
Mám manžela, který je společníkem a jednatelem s.r.o. Byl zaměstnancem, ale podepsal si výpověď. Nyní jsem se prostě zeptala zda má nárok na nějakou finanční odměnu, toť vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 9. 2012 12:59
Dobrý den, ráda bych věděla zda jednatel (není zaměstnancem) může pobírat nějakou mzdu a jakým způsobem? Pokud ano podává jednou ročně DPFO?? A co sociální a zdravotní??
Moc děkuju.