Re: výpočet průměrného výdělku pro ÚP
Možná jsem Vás špatně pochopila, Renato, ale pro výpočet hodinového průměru se počítá i se mzdou za přesčasové hodiny, i s přesčasovými příplatky. To se podělí skutečně odpracovanými hodinami, tzn. včetně přesčasových hodin. Takže ten hodinový průměr vyjde vyšší než kdybyste dělila jen základ s pohyblivou složkou. Takže přesčasové příplatky samozřejmě pro výpočet podstatné jsou.
Re: výpočet průměrného výdělku pro ÚP
máte pravdu, teď to tady počítám a snažím se dobrat správného výsledku, ale je to beznadějné. Opravdu se počítá i se mzdou a s příplatky, a zároveň i s těmi hodinami, takže průměrný měsíční výdělek je vyšší než kdyby přesčasy nebyly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
20. 9. 2012 17:24
chápu svou situaci tedy tak,že mi je započítána pouze měsíční mzda 8000 plus pohyblivá částka a to že jsem měla každý měsíc okolo 50 hodin přesčasu je mi k ničemu a nemohu s tím nic dělat?