Re: Inspektorát práce a lhůty
Zrovna nedávno se jeden zaměstnanec z IP dost rozčiloval, když jsme chtěli vidět protokol o zahájení kontroly, průkaz nám nestačil. Bohužel, každá kontrola postupuje úplně jinak.
A co zákon č. 174/1968 v poslední novele z roku 2011? Já se do toho chci taky podívat.
U nás je to na popud bývalé zaměstnankyně, které uplynula doba určitá a my jí dál neprodloužili smlouvu. Tak se rozhodla, že nám zatopí. No a už tu mám 3.kontrolu během půl roku. Přesto tu práci mám pořád tak ráda.. :)
Re: Inspektorát práce a lhůty
Tak se (asi), pokud jde o lhůty, řídí zák. 500/2004
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
21. 9. 2012 10:06
Nevíte někdo, jaké lhůty má inspektorát práce k vydání správního řízení, jak jsem se dočetla jinde. Provedli jsme odvolání proti protokolu o provedené kontrole. Jsou to již 3 měsíce a z inspektorátu nemáme žádnou odpověď.
A jenom tak mimo dotaz. Neptal jste se někdo úředníků z inspektorátu práce, zda oni mají při sobě kopii pracovní smlouvy? Docela by mě to zajímalo.Děkuji za případné reakce.