Srážková nebo zálohová daň?

• (neregistrovaný)

21. 9. 2012 11:13

Dobrý den,
    jsem studentkou. Jelikož již mám více času, rozhodla jsem se si něco přivydělat. Přijala jsem jeden přivýdělek (od září - týdně 1-2 hod.) a od října brigádu. Jedna strana se mě ptala, jestli má zařadit zálohovou či srážkovou daň. Já v tom bohužel nejsem sběhlá...
    Nakonec to dopadlo:
    "Přivýdělek od září" - srážková daň
    "Brigáda od října" - max. 300 hodin, srážet pouze 15% (bez zdrav. a soc.)

Chtěla jsem se zeptat, jestli je to správně vyřešené.
    Děkuji moc, Karla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2012 11:19

RenataH (neregistrovaný)

Re: Srážková nebo zálohová daň?
      přivýdělek a brigáda nejsou žádné názvy pracovně-právního vztahu. Měla byste vědět, co máte vlastně sjednáno. Vaše "brigáda"je dohoda o provedení práce. Na vašem místě bych u 1.zaměstnavatele podepsala prohlášení na září (od října zde svůj podpis zrušte) a od října bych podepsala u 2.zaměstnavatele. Nač platit zbytečně daň, když nemusíte, uplatníte slevu na dani, daň bude nejspíš 0 a vaši hrubou odměnu budete brát v čistém.

• 21. 9. 2012 12:50

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Srážková nebo zálohová daň?
      Ano, od nástupu v září máte stále ještě možnost podepsat Prohlášení s tím, že nemůže být podepsané ve dvou zaměstnáních současně.Skončí-li zaměstnání ze září v září , v říjnu můžete podepsat v jiném zaměstnání. Neskončí-li zam. v září, a poběží Vám obě zam. současně, podepište v říjnu tam, kde bude měs.příjem nižší než 5000.-(bude-li v druhém zam. vyšší než 5000,- měs.). Nebude-li vyšší, je to jedno, kde ho podepíšete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).