Re: Srážková nebo zálohová daň?
přivýdělek a brigáda nejsou žádné názvy pracovně-právního vztahu. Měla byste vědět, co máte vlastně sjednáno. Vaše "brigáda"je dohoda o provedení práce. Na vašem místě bych u 1.zaměstnavatele podepsala prohlášení na září (od října zde svůj podpis zrušte) a od října bych podepsala u 2.zaměstnavatele. Nač platit zbytečně daň, když nemusíte, uplatníte slevu na dani, daň bude nejspíš 0 a vaši hrubou odměnu budete brát v čistém.
Re: Srážková nebo zálohová daň?
Ano, od nástupu v září máte stále ještě možnost podepsat Prohlášení s tím, že nemůže být podepsané ve dvou zaměstnáních současně.Skončí-li zaměstnání ze září v září , v říjnu můžete podepsat v jiném zaměstnání. Neskončí-li zam. v září, a poběží Vám obě zam. současně, podepište v říjnu tam, kde bude měs.příjem nižší než 5000.-(bude-li v druhém zam. vyšší než 5000,- měs.). Nebude-li vyšší, je to jedno, kde ho podepíšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 9. 2012 11:13
Dobrý den,
jsem studentkou. Jelikož již mám více času, rozhodla jsem se si něco přivydělat. Přijala jsem jeden přivýdělek (od září - týdně 1-2 hod.) a od října brigádu. Jedna strana se mě ptala, jestli má zařadit zálohovou či srážkovou daň. Já v tom bohužel nejsem sběhlá...
Nakonec to dopadlo:
"Přivýdělek od září" - srážková daň
"Brigáda od října" - max. 300 hodin, srážet pouze 15% (bez zdrav. a soc.)
Chtěla jsem se zeptat, jestli je to správně vyřešené.
Děkuji moc, Karla