Cena vč. DPH

• (neregistrovaný)

22. 9. 2012 9:11

Dobrý den, děkuji všem za radu, mám vystavit fakturu podle smlouvy a ve smlouvě je 120 000kč vč. DPH. Budu moc ráda, když mi někdo odpoví. Mám vypočítat DPH a ZD daně koeficientem 0,1667 nebo udělat 120 000 / 120 x 20% = 20 000 a pak odečtu cenu celkem - DPH nebo 120 000 x 0,1667 = 20 004 a pak udělám cena celkem - DPH = ZD. DPH vyjde trochu jiné a jem mi jasné, že při vyšších částkách je nadelko větší rozdíl. Jaký způsob je vždycky správně a podle kterého pragrafu.děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 9. 2012 10:13

Petula J (neregistrovaný)

Re: cena vč. DPH
      § 37 Zákona o dani z příjmu

Ale já to dělám pro zjednodušení tak, že zadám do úč.programu Pohoda cenu vč. DPH, program mi vypočte základ i výše daně.

• 22. 9. 2012 12:43

veronika81 (neregistrovaný)

děkuji za rychlou odpověď, takže závěr, je nechat si to vypočítat programem. Udělala jsem to a vyšlo mi, DPH 2004, což je koeficientem 0,1667. Přečetla jsem si parag.37,
      odst.1, píše jak mám vypočítat když mám ZD + DPH
      odst. 2, píše jak se počítá,když mám cenu vč.DPH,a v tomto parag. je uveden postup na výpočet koeficientu 0,1667 jestli jsem tomu dobře rozumněla.
      bohužel odst. 3, si čtu stále dokola a moc mu nerozumím, teď se jen dohaduji nejedná o daňových dokladech k zálohovým fakturám? Ale stejně nerozumím tomu co tam píší. Hlavně tomuto"vypočte se daň za uskutečn.zdanit.plnění z rozdílu mezi základem daně podle parag.36 odst. 1 a souhrnem základů daně podle parag. 36 odst. 2 nebo z rozdílu mezi úplatou, kterou má plátce obdržet za uskuteč. zdanite. plnění a úplatami přijatými před usktučněním zdanitel. plnění". Ještě jednu otázku bych měla, tak výpočet DPH při celkové ceně se nikdy nepočítá 120 000/120 x 20? My jsme se to učili ve škole, tak jestli se teorie liší od praxe.
      děkuji a přeji pěknou sobotu

• 23. 9. 2012 14:05

veronika81 (neregistrovaný)

prosím ještě pana PetuleJ, jestli by mi nemohl ještě odpověď, jsem pracující člověk krátce hned po škole. děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).