Re: cena vč. DPH
děkuji za rychlou odpověď, takže závěr, je nechat si to vypočítat programem. Udělala jsem to a vyšlo mi, DPH 2004, což je koeficientem 0,1667. Přečetla jsem si parag.37,
odst.1, píše jak mám vypočítat když mám ZD + DPH
odst. 2, píše jak se počítá,když mám cenu vč.DPH,a v tomto parag. je uveden postup na výpočet koeficientu 0,1667 jestli jsem tomu dobře rozumněla.
bohužel odst. 3, si čtu stále dokola a moc mu nerozumím, teď se jen dohaduji nejedná o daňových dokladech k zálohovým fakturám? Ale stejně nerozumím tomu co tam píší. Hlavně tomuto"vypočte se daň za uskutečn.zdanit.plnění z rozdílu mezi základem daně podle parag.36 odst. 1 a souhrnem základů daně podle parag. 36 odst. 2 nebo z rozdílu mezi úplatou, kterou má plátce obdržet za uskuteč. zdanite. plnění a úplatami přijatými před usktučněním zdanitel. plnění". Ještě jednu otázku bych měla, tak výpočet DPH při celkové ceně se nikdy nepočítá 120 000/120 x 20? My jsme se to učili ve škole, tak jestli se teorie liší od praxe.
děkuji a přeji pěknou sobotu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2012 9:11
Dobrý den, děkuji všem za radu, mám vystavit fakturu podle smlouvy a ve smlouvě je 120 000kč vč. DPH. Budu moc ráda, když mi někdo odpoví. Mám vypočítat DPH a ZD daně koeficientem 0,1667 nebo udělat 120 000 / 120 x 20% = 20 000 a pak odečtu cenu celkem - DPH nebo 120 000 x 0,1667 = 20 004 a pak udělám cena celkem - DPH = ZD. DPH vyjde trochu jiné a jem mi jasné, že při vyšších částkách je nadelko větší rozdíl. Jaký způsob je vždycky správně a podle kterého pragrafu.děkuji za odpověď