Re: srážková daň
Moc tomu nerozumím a různě hledám na internetu a co třeba dodatečné podepsání prohlášení?
Já být vámi bych to tak neřešila. Jestli pracoval na dohodu o provedení práce, tak by mu vrátili daň ve výši 75 Kč, pokud na dohodu o pracovní činnosti nebo v pracovním poměru, tak 100 Kč. Srážková daň se odvádí na finančí úřad na jiné číslo účtu, takže i kdyby nějak dodatečně podepsal prohlášení, tak z té srážkové daně už zálohovou neuděláte, aby se dala po skončení roku vrátit.
A proč by ji jako nedostal zpět? Podepíše dodatečně Prohlášení, daň se přepočítá, zálohová bude při takovém příjmu a základní slevě na poplatníka nula, takže tam problém není a u srážkové se prostě příští odvod srážkové poníží o tu přepočtenou daň, nebo pokud není co ponížit, pak se požádá FÚ o převod té částky ze srážkové daně na zálohovou. A ta "zbytečně" sražená daň se vyplatí zaměstnanci.
>>>>>Dobrý den,
>>>>>chtěla bych se zeptat na vrácení srážkové daně. Můj
>>>>>syn(student) měl v létě brigádu na DPP a výdělek
>>>>>3.900Kč. Zajímalo by mě zda si může podat daň přiz. a
>>>>>daň,
>>>>>která mu byla odvedena mu bude vrácena.
>>>>>pokud ano co pro to musí udělat.
>>>>>Děkuji
>>>>Výdělek je v hrubém? Pokud měl v hrubém do 5.000,- Kč
>>>>a nepodepsal prohlášení poplatníka, tak je odvedena
>>>>srážková daň a ta je konečná, tu nelze vyúčtovat od
>>>>FU.
>>>Ano v hrubém a bohužel mu to prohlášení asi nedali
>>>podepsat.
>>Moc tomu nerozumím a různě hledám na internetu a co
>>třeba dodatečné podepsání prohlášení?
>
>dodatečně může podepsat prohlášení do 15.2.2013 a
>současně požádat zaměstnavatele o provedení ročního
>zúčtování za rok 2012, jestli toto byl poslední
On to jeho poslední zaměstnavatel nebude, ještě teď v září měl jednu DPP, kde mu to prohlášení dali podepsat a díky tomu po tom pátrám. Měl by tedy jít za zaměstnavatelem u kterého měl DPP v létě a tam podepsat dodatečně prohlášení nebo to už nejde když to nebude jeho poslední zaměstnavatel?Děkuji
>zaměstnavatel v roce 2012
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 9. 2012 22:05
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na vrácení srážkové daně. Můj syn(student) měl v létě brigádu na DPP a výdělek 3.900Kč. Zajímalo by mě zda si může podat daň přiz. a daň, která mu byla odvedena mu bude vrácena.
pokud ano co pro to musí udělat.
Děkuji