DDP - chybná sazba DPH

• 24. 9. 2012 11:11

Prosím pěkně o radu, vystavili jsme fakturu s vyšším DPH a také odvedli za měsíc 07/2012. Můžete mi prosím někdo poradit, jak tuto situaci vyřešit. Nejraději bych vystavila ODD na rozdíl DPH a poslala odběrateli, ale už se mi nechce na tuto chybu upozorňovat FÚ, jedná se o 58Kč. Jenže nevím jak potom tuto částku zaúčtovat. Děkuji za všechny moudra :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2012 18:43

mirek5 (neregistrovaný)

Re: DDP - chybná sazba DPH
      Já bych dělal mrtvého brouka - nic bych neopravoval
      když se jedná o tak malou částku
      nezapomínejte, že poslat něco opravného na FU to je jak píchnourt do osího hnízda -hned vás zavolají na kontrolu atd ...
      opravdu nechte to tak - 58,- Vás určitě nezrujnuje

• 24. 9. 2012 21:27

specials

To určitě nezrujnuje, ale co když odběratel (ještě o tom neví, také si toho nevšimli) bude chtít opravu, jde něco takového udělat? v případě, že bych vystavila ODD na DPH a neudělala DDP, tak bych pak tuhle částku zaúčtovala - nedaňově?
      Opravdu děkuji za každou radu.

• 25. 9. 2012 7:20

janča05 (neregistrovaný)

Odběratel je povinen si DPH opravit sám a odvést správnou částku,
      takže udělal to ??!!! a přece když posíláte DPH přes EPO, tak Vás to upozorní, že částka nesouhlasí
      - a opravdu 58,- ??!!! tím bych se netrápila

• 25. 9. 2012 10:29

specials

Odběratel sice je povinen opravit si DPH sám, ale v podstatě nám tímto zaplatil více na faktuře o rozdíl DPH, může po nás tento rozdíl chtít vrátit. V případě že základ je správný a uvedete jen špatnou výši DPH(místo 14% jsme nafakturovali 20%), tak ani EPO na to nepřijde, protože základ souhlasí s danou výši DPH.
      Takže bohužel pořád nevím jak na to :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).