Daňový doklad k vystavené zálohové faktu

• (neregistrovaný)

24. 9. 2012 13:50

Ahoj, můžete mi prosím poradit? Vystavila jsem zálohovou fakturu a uhradili nám ji 20.9.2012. Do kdy musím vystavit daňový doklad k záloze? Do 14-ti pracovních nebo kalendářních dnů? A DUZP bude datum přijetí platby? A ještě jeden dotaz. Můj program neumí vystavovat zvlášť daňové doklady k záloze, takže vystavím klasickou fakturu. Nevadí, že nadpis bude tedy "faktura-daňový doklad" a ne "Daňový doklad k zálohové faktuře"?
    Předem moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2012 8:44

alli (neregistrovaný)

Re: Daňový doklad k vystavené zálohové f
      Vystavíte do 15 kalendářních dnů ode dne přijetí platby. Na fakturu se neuvádí text DUZP, ale den přijetí platby. V záhlaví daňového dokladu nemusí být uvedený text DD k přijaté platbě,ale v textu na faktuře byste mohli pro upřesnění uvést, že jde o přijatou platbu.

• 25. 9. 2012 9:02

Lenka12 (neregistrovaný)

Moc děkuji. Můžete mi ještě říci, zdali je špatně, když jsem nechala "celkem k úhradě" tu danou částku, ale pod to jsem napsala "neplaťte", aby se to započetlo se zálohou anebo jsem měla uvést odečet zálohy na faktuře a "celkem k úhradě" mělo být nula? Nejedná se ještě o konečnou fakturu.

• 25. 9. 2012 9:53

alli (neregistrovaný)

Odečet zálohy budete provádět až na konečném DD. Na DD k přijaté platbě uvedete pouze ZD, DPH a můžete uvést celkovou částku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).