Re: Daňový doklad k vystavené zálohové f
Vystavíte do 15 kalendářních dnů ode dne přijetí platby. Na fakturu se neuvádí text DUZP, ale den přijetí platby. V záhlaví daňového dokladu nemusí být uvedený text DD k přijaté platbě,ale v textu na faktuře byste mohli pro upřesnění uvést, že jde o přijatou platbu.
Moc děkuji. Můžete mi ještě říci, zdali je špatně, když jsem nechala "celkem k úhradě" tu danou částku, ale pod to jsem napsala "neplaťte", aby se to započetlo se zálohou anebo jsem měla uvést odečet zálohy na faktuře a "celkem k úhradě" mělo být nula? Nejedná se ještě o konečnou fakturu.
Odečet zálohy budete provádět až na konečném DD. Na DD k přijaté platbě uvedete pouze ZD, DPH a můžete uvést celkovou částku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
24. 9. 2012 13:50
Ahoj, můžete mi prosím poradit? Vystavila jsem zálohovou fakturu a uhradili nám ji 20.9.2012. Do kdy musím vystavit daňový doklad k záloze? Do 14-ti pracovních nebo kalendářních dnů? A DUZP bude datum přijetí platby? A ještě jeden dotaz. Můj program neumí vystavovat zvlášť daňové doklady k záloze, takže vystavím klasickou fakturu. Nevadí, že nadpis bude tedy "faktura-daňový doklad" a ne "Daňový doklad k zálohové faktuře"?
Předem moc děkuji za odpověď.