Re: Mimořádná ÚZ v Pohodě
Dobrý den,
pátrala jsem stejně minulý rok, snad si to budu pamatovat dobře.
Uděláte klasickou závěrku jako na konci roku k datu vstupu do likvidace, udělejte si tisky, a nezapomeňte, že musíte podat i daňové přiznání k datu likvidace. Do kdy to je už nevím.
Pak si nakopírujete tu uzavřenou firmu znovu /např. s dodatkem v likvidaci/ a hlavně pozor, až se to bude ptát na rok, tak znovu 2012.
Proveďte kontrolu nastavených poč. stavů, zda souhlasí s uzávěrkou a zda HV je vynulovaný, dále budete účtovat do 31.12.2012 a pak podáte daňové přiznání ke konci roku, ale jen za období od vstupu do likvidace.
Nevím, jak Vám s tímto pomůže správce, nám nepomohl vůbec, znal jen ty svoje všeobecné věci.
Re: Mimořádná ÚZ v Pohodě
>
>Dobrý den,
>pátrala jsem stejně minulý rok, snad si to budu
>pamatovat dobře.
>Uděláte klasickou závěrku jako na konci roku k datu
>vstupu do likvidace, udělejte si tisky, a nezapomeňte,
>že musíte podat i daňové přiznání k datu likvidace. Do
>kdy to je už nevím.
>Pak si nakopírujete tu uzavřenou firmu znovu /např. s
>dodatkem v likvidaci/ a hlavně pozor, až se to bude
>ptát na rok, tak znovu 2012.
>Proveďte kontrolu nastavených poč. stavů, zda souhlasí
>s uzávěrkou a zda HV je vynulovaný, dále budete
>účtovat do 31.12.2012 a pak podáte daňové přiznání ke konci
>roku, ale jen za období od vstupu do likvidace.
>Nevím, jak Vám s tímto pomůže správce, nám nepomohl
>vůbec, znal jen ty svoje všeobecné věci.
xxxxxxxxx
Díky moc moc, snad se s tím poperu - Vaše rada mi moc pomohla,začíná se mi krapet "jasnit!. Snad to nezblbnu - správce žádného k ruce nemám.
Tisky už mám, DPPO jakž takž taky - čekám akorát, jak se v závěrce a v DPPO vyzná jednatel, a pak budu pokračovat. Ještě jednou díííík :-)))>
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 9. 2012 16:25
Dobré odpoledne,
nemáte někdo zkušenost s mimořádnou uzávěrkou v Pohodě?
Zatím mám účetní závěrku k 30.8. (od 31.8. je s.r.o. v likvidaci).
Pokud ke dni vstupu do likvidace musím otevřít účetní knihy, sestavit zahajovací rozvahu,tak momentálně nevím, jak na to.
Založit novou firmu s dodatkem "v likvidaci" a u té původní udělat datovou uzávěrku? Jedná se o malou firmu, tak by to nebylo pracné, jen abych si nevymýšlela postupy, které nejsou v pořádku, případně abych se s Pohodou nedostala do křížku.
Snažila jsem se pročíst stránky Stormware i diskusi tady, ale zatím bezúspěšně.
Díky za pochopení a případnou radu.