Žádost o náhradní volno na rod.dovolenou

• (neregistrovaný)

26. 9. 2012 12:41

Zaměstnavatel po mne chce, abych mu podala žádost o náhradní volno po dobu rodičovské dovolené, na kterou nyní po mateřské nastupuji, připadá mi to jako nesmysl, může toto po mne chtít??
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2012 12:50

Líba (neregistrovaný)

Re: žádost o náhradní volno na rod.dovol
      Nechce spíš, abyste dala písemnou žádost o rodičovskou dovolenou? Potřebuje vědět, jak dlouho budete doma. Nebo abyste požádala o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD?

Náhradní volno je volno za odpracovaný přesčas.

• 26. 9. 2012 13:01

T. (neregistrovaný)

Dovolenou mám vybranou, takže napíši jen žádost o rodičovskou dovolenou do tří let věku mého dítěte a tím to asi končí. Díky

• 26. 9. 2012 13:03

Kara (neregistrovaný)

Určitě máte letošních 20 nebo 25 dní vybraných?

• 26. 9. 2012 13:17

xy5

před nástupem na RD si můžete požádat (písemně) o čerpání dovolené (doba za mat. dovolenou se počítá pro účely dovolené jako odpracovaná), takže máte nárok na celý nárok dovolené za letošní rok
      po vyčerpání této dovolené byste si mohla zam-tele požádat (opět písemně) o čerpání RD
      a na dávkách (kde jste možná žádala o porodné, pokud jste měla nárok, možná od tamtud čerpáte přídavky na děti) si požádáte ihned po MD o rodič. přísp. (je tedy možné, že budete mít po nějakou dobu souběh příjmů - od zam-tele za dovolenou a od státu za RP)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).