Podnikani bez zapsani oboru v ŽL

• (neregistrovaný)

26. 9. 2012 14:48

Dobrý den,ted sem zjistil,ze jsem tri roky podnikal aniz bych mel v zivnostaku zapsane opravneni na tu cinnost,kterou sem provadel.Nevite prosim nekdo jaka pokuta mi hrozi,kdyby na to nekdo prisel?A kdo na to muze prijit a naparit mi pokutu?A kolik let na me muze prijit takovato kontrola?Co vse mam vyplnit,abych si razegistroval tu svou cinnost,kterou jiz tri roky provadim?Nemate nekdo nejake formulare?Jsem PO (s.r.o.).Moc dekuji za vstricnost.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2012 16:14

Lenice2310 (neregistrovaný)

Re: podnikani bez zapsani oboru v ŽL
      http://www.mesec.cz/clanky/zivnostenske-opravneni-a-s-r-o/

• 26. 9. 2012 21:22

DEN (neregistrovaný)

já ale již firmu založenou mám, mám i živnostenský list jen na jinou cinnost, nez kterou fakticky provozuji.

• 27. 9. 2012 7:40

L.K. (neregistrovaný)

Podívejte se na info Vašeho živnostenského úřadu, jistě tam najdete nějaké formuláře pro ohlášení živnosti právnické osoby.

• 28. 9. 2012 9:17

pája

dnes už to funguje tak, že zajdete na kterýkoliv ŽÚ, a pokud jste statut. orgán, doložíte svou totožnost a ohlásíte novou živnost nebo obor volné živnosti, oni to přímo do PC zapíší a za několik dnů Vám vystaví nový Výpis ze ŽR. Když budete mlčet o tom, co bylo, tak se po tom asi nikdo pídit nebude. Jestliže by šlo o živnost, kde je nutno mít odp.zástupce a Vy jste nesplňoval odbornou způsobilost, musel byste mít další osobu a její prohlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).