Re: prodej auta
Co se týká prodeje zboží, tak můžete prodat za nákupku. U rolovacích dveří si určíte cenu sám.
Co se týká auta, tak neuvádíte, zda jste v r. 2011 uplatnil odpis auta. V roce 2012, tedy v roce, kdy budete prodávat, si můžete jako daňový výdej uplatnit 1/2 odpis a zůstatkovou cenu. Cenu prodejní pak budete mít jako daňový příjem. DPH odvedete z prodejní ceny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 9. 2012 13:26
Dobrý den, rozhodl jsem se ukončit podníkání (maloobchod) poradíte co udělat, abych něco nezapomněl. Celé to budu prodávat, takže si udělám inventuru zboží - mohu ho prodat za nákup?. Dále hmotný majetek mám jsem měl pouze rolovací dveře (takže si můžu říct nějakou odhadní cenu nebo jako chci), které mám již odepsané, jinak regály a vše ostatní je pronajímatele. A ještě v roce 2011 jsem koupil auto s odpočtem DPH a je jasné, že s DPH, ale nevím prodám ji za cenu nižší než jsem koupil a teď přesně nevím jak to bude v daňovém přiznání jestli si do nákladů mohu dát tu částku za kterou jsem auto prodal nebo tu za kterou jsem koupil. Předem moc díky za info