Re: Ukončení PP ve zkušební době
Kamaráda pošlete někam a raději si přečtěte § 66 zákoníku práce, zejména odst. 2 - Zrušení pracovního poměru ve zkušeb. době musí být provedeno písemně ......
Takže napíšete, že rušíte prac. poměr ve zkušební době dnem ......,
Zvolíte si den, který chcete a ten bude vaším posledním pracovním dnem.
Já si to myslel, že je to bl... a navíc dost nekorektní, ne že by zaměstnavatel by korektní, ale přišlo mi to dost nefér. Teď jsem přečetl i ten § a ještě se zeptám, když do písemné výpovědi napíšu datum např. zítra a dnes mu to předám, bere se ta výpověď od zítřka? Moc díky a omlouvám se za přitroublý dotaz.
Pokud chcete ukončit PP ve zkuš. době, tak nepište žádnou výpověď, protože to by Vám běžela dvouměsíční výp. lhůta.
Napiště, že končíte PP ve zkuš. době dne např. 2.10.2012 (tzn., že zítra odpracujete celou směnu). Kopii si nechte od někoho kompetentního ve firmě podepsat. Měl byste dostat při výstupu potvrz. o zaměstnání. A také byste měl časem dostat ELDP (pro případný důchod) a také si požádejte o potvrzení o zdanit. příjmech. Toto potvrz. budete potřebovat buď k RZD nebo daň. př.
On ten známý Vám zřejmě říkal, že můžete skončit ze dne na den a v tom měl pravdu. Pokud chcete dnes skončit a zítra už nejít do práce, tak dnes zaměstnavateli předáte svoje zrušení ve zkušební době dnešním dnem (proti podpisu), po odpracování směny si vezmete svoje věci a od zítřka už nejste jeho zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 10. 2012 12:05
Mohl by mi někdo znalý poradit? Nastoupil jsem jako řidič MKD, mám smlouvu na dobu neurčitou a jsem ve zkušební době. Pokud chci ukončit pracovní poměr jakým způsobem a od kdy mohu skončit? Známý mi trvdí, že mohu oznámit zaměstnavateli, že zítra nepřijdu a nemůže mi účtovat žádný ušlý zisk nebo něco podobného. Mohl by mi někdo poradit jak to je? Moc děkuji