Re: Odkoupení pozemků od města
Pokud zastupitelstvo Vaši žádost o koupi obecního pozemku schválí, určí také výši kupní ceny (nebo pravidla pro to) a způsob a termín její úhrady. Následně záměr vyvěsí na úřední desku a teprve potom (pokud budete s podmínkami obce souhlasit) s Vámi může uzavřít kupní smlouvu, kterou opět musí schválit zastupitelstvo a informace o tom musí být opět vyvěšena na úřední desce obce. Nebudete-li souhlasit s kupní smlouvu, musí Vaše protinávrhy opět projednat zastupitelsvo včetně vyvěšení na úřední desce obce. Je to všechno na dlouhé lokty a prodat V8m ten pozemek vůbec nemusí, už vůbec ne za cenu podle Vašeho návrhu či představy. Pokud má dotyčný pozemek parcelní číslo a chcete jej koupit celý, proč byste dělal geometrický plán? Ten se dělá jen když chcete koupit jen část velkého pozemku, v takovém případě potřebujete ještě souhlas obce a stavebního úřadu (s dělením pozemku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2012 13:41
Dobrý den,požádal jsem obec o odkoupení pozemku ,který léta neudržuje a sousedí s mým rybníkem ,do jaké doby je povinna mě vyrozumět a jaký je vlastně správný postup,když mi nejsou schopni říci ani cenu.Mám já na své náklady nechat zpracovat odhad a geodet.plán,když vůbec ani nevím zda mi to prodají? Děkuji Zdeněk