Odkoupení pozemků od města

• (neregistrovaný)

2. 10. 2012 13:41

Dobrý den,požádal jsem obec o odkoupení pozemku ,který léta neudržuje a sousedí s mým rybníkem ,do jaké doby je povinna mě vyrozumět a jaký je vlastně správný postup,když mi nejsou schopni říci ani cenu.Mám já na své náklady nechat zpracovat odhad a geodet.plán,když vůbec ani nevím zda mi to prodají? Děkuji Zdeněk

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2012 15:35

pája

Re: Odkoupení pozemků od města
      nejdříve musí zastupitelstvo záměr schválit, pak teprve se bude něco zkoumat, hodnotit atd. obec si určitě v kladném případě zajistí odhad sama, aby se měla o co opírat při stanovení ceny.

• 2. 10. 2012 16:59

Zbyněk (neregistrovaný)

Jsou na odkoupení obecní půdy nějaké pravidla-zákon-vyhláška?Děkuji za odpověď

• 3. 10. 2012 11:24

právníik1 (neregistrovaný)

Pokud zastupitelstvo Vaši žádost o koupi obecního pozemku schválí, určí také výši kupní ceny (nebo pravidla pro to) a způsob a termín její úhrady. Následně záměr vyvěsí na úřední desku a teprve potom (pokud budete s podmínkami obce souhlasit) s Vámi může uzavřít kupní smlouvu, kterou opět musí schválit zastupitelstvo a informace o tom musí být opět vyvěšena na úřední desce obce. Nebudete-li souhlasit s kupní smlouvu, musí Vaše protinávrhy opět projednat zastupitelsvo včetně vyvěšení na úřední desce obce. Je to všechno na dlouhé lokty a prodat V8m ten pozemek vůbec nemusí, už vůbec ne za cenu podle Vašeho návrhu či představy. Pokud má dotyčný pozemek parcelní číslo a chcete jej koupit celý, proč byste dělal geometrický plán? Ten se dělá jen když chcete koupit jen část velkého pozemku, v takovém případě potřebujete ještě souhlas obce a stavebního úřadu (s dělením pozemku).

• 3. 10. 2012 15:42

Zbyněk (neregistrovaný)

Děkuji za odpověďi,ale lhúta tam žádná není,když je to tak zdlouhavé.Aby to netrvalo 5let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).