Re: Dodávka,v zimě nejezdí,silnič.daň
Dobrý den,
pokud byste byl schopen v nějakém prohlášení okomentovat FÚ, že auto z nějakého důvodu nejezdilo, tak byste se tomu možná mohl vyhnout. Ideálně kdybyste v prohlášení uvedl, že jste dočasně vyřadil vozidlo a odevzdal spz do depozitu. Tím byste mmj. ušetřil i na povinném ručení.
Ja se omlouvam, ze vstupuji, takto jsem to take chapala a dokonce i nezaplatila dva měsíce. Pak jsem konzltovala s naším danařem a musela jsem ihned doplatit, jelikož výklad chápe, ze pokud je jednou auto v majetku a není přerušené podnikání, tak jednoznačně je určené k podnikání a slinička se musí platit...., tak jen další info.....
§ 2/1 zák. č. 16/1993 Sb., o dani silniční:
Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla1) a jejich přípojná vozidla1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li POUŽÍVÁNA k podnikání1a) nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti1a) (dále jen "podnikání") nebo jsou POUŽÍVÁNA v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.1b) Bez ohledu na to, zda jsou používána k podnikání, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností nad 3,5 tuny určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice.
Nemohu si pomoci, ale nikde nevidím povinnost platit SD za vozidla URČENÁ k podnikání, vidím jen slovo POUŽÍVANÁ.
Silniční daň za vozidla URČENÁ k podnikání se platila naposledy tuším v roce 2003.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2012 9:06
Dobrý den,
chci se zeptat, jsem OSVČ, v zimě nebudu mít práci - sezónnost.
Podnikání nepřerušuji.
Musím za ty měsíce, kdy nejezdím , platit silniční daň?
Auto není nad 3,5 tuny.
Děkuji.