Re: kurzy pro přepočet měny
Dobrý den, taky se přidávám, že v tom mám bordel. Čím víc pročítám zákon, tak jsem z toho zmatená. Používáme také denní kurz a použiváme kurz ke dni doplnění údajů na fakturu. Tuším, že to ale ne vždy bude úplně správně, že někdy bude jiný kurz pro přepočet závazku na českou měnu a jiný pro účely DPH :-( Uvítala bych nějaké stručné shrnutí :-)
Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
3. 10. 2012 9:21
Dobrý den,
prosím o ujasnění kurzů pro přepočet z cizí měny. Používáme denní kurz. Když přijde faktura za služby z EU, použiji kurz k DUZP nebo k datu poskytnutí platby, podle toho, co nastane dřív? Když příjde faktura ze třetí země na služby, taktéž? Když příjde faktura za zboží z EU, tak je to jak prosím, dnem doplnění údajů na daňový doklad?
Mám například FA z EU za software Adobe, date of invoice (datum faktury) je 29.9.2012(sobota), date of issue (datum vystavení) je 30.9.2012 (neděle), FA nám přišla 1.10. 2012 a zaplacena byla 2.10.2012. Co když připadne DUZP na víkend nebo svátek - bere se pak nejbližší pracovní den nebo nejbližší předcházející pracovní den?
Kdy tyto jednotlivé případy (i opačně, když my vystavujeme) padají do DPH?
Vím, že je to hodně otázek, ale budu vděčná za jakékoliv ujasnění, začínám a ztrácím se v tom.
Děkuji moc.