Re: kurzy pro přepočet měny
Dobrý den, taky se přidávám, že v tom mám bordel. Čím víc pročítám zákon, tak jsem z toho zmatená. Používáme také denní kurz a použiváme kurz ke dni doplnění údajů na fakturu. Tuším, že to ale ne vždy bude úplně správně, že někdy bude jiný kurz pro přepočet závazku na českou měnu a jiný pro účely DPH :-( Uvítala bych nějaké stručné shrnutí :-)
Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2012 9:21
Dobrý den,
prosím o ujasnění kurzů pro přepočet z cizí měny. Používáme denní kurz. Když přijde faktura za služby z EU, použiji kurz k DUZP nebo k datu poskytnutí platby, podle toho, co nastane dřív? Když příjde faktura ze třetí země na služby, taktéž? Když příjde faktura za zboží z EU, tak je to jak prosím, dnem doplnění údajů na daňový doklad?
Mám například FA z EU za software Adobe, date of invoice (datum faktury) je 29.9.2012(sobota), date of issue (datum vystavení) je 30.9.2012 (neděle), FA nám přišla 1.10. 2012 a zaplacena byla 2.10.2012. Co když připadne DUZP na víkend nebo svátek - bere se pak nejbližší pracovní den nebo nejbližší předcházející pracovní den?
Kdy tyto jednotlivé případy (i opačně, když my vystavujeme) padají do DPH?
Vím, že je to hodně otázek, ale budu vděčná za jakékoliv ujasnění, začínám a ztrácím se v tom.
Děkuji moc.