Nemoc a v ochranné době a úřad práce

• (neregistrovaný)

3. 10. 2012 9:22

Prosím o radu ještě jsem nikdy nebyla na úřadě práce.V ochranné lhůtě jsem onemocněla mám neschopenku, ale doklady spojené s ukončení zaměstnání mi zaměstnavatel nedal nebyla tam mzdová účetní a nevím do kdy a jak se mám hlásit na úřad práce a kde všude novou práci nemám.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2012 9:37

eko (neregistrovaný)

Re: Nemoc a v ochranné době a úřad práce
      Doklady týkající se ukončení PP si ale vyřiďte, potvrzení o zaměstnání budete potřebovat při nástupu do nového zaměstnání nebo při registraci na ÚP.
      Pokud máte neschopenku a váš prac. poměr skončil, zaměstnavatel vám vyplatí náhradu mzdy pouze za dobu trvání prac. poměru. Od 22 dne nemoci vám bude proplácet neschopenku ČSSZ, ale veškeré doklady týkající se nemoci zasílejte zaměstnavateli.
      Na ÚP se zaregistujte až po skončení nemoci.

• 3. 10. 2012 10:00

all (neregistrovaný)

A kdy začala vaše nemoc a jakým způsobem byl PP ukončen ?

• 3. 10. 2012 11:17

xy5

kdy skončil Váš PP a od kdy máte PN? Neschopenku jste předala zam-teli? Sice vám nebudou platit náhradu mzdy, ale pokud budete delší dobu nemocná, tak od 22. KD budou nem. dávky vyplácet z OSSZ. Poslední den zaměstnání jste si měla vyzvednout potvrz. o zaměstnání. Ve vlastním zájmu si dojděte na svoji zdrav. poj. s ofocenou neschopenkou a řekněte jim, že jste skončila PP a v ochr. lhůtě marodíte. Až nemoc skončíte, tak jim to tam také nahlásíte. Na ÚP se můžete přihlásit až skončíte nemoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).