Re: Nemoc v ochranné době
Potvrzení o zaměstnání vám měl vystavit poslední den pracovního poměru. Možná vystavil a vy jste si ho nevyzvedla. Potvrzení o průměrném čistém příjmu pro ÚP se vystavuje jen na požádání. Požádejte a domluvte se, kdy si ho vyzvednete nebo jestli vám to pošle. Neschopenku a lístky na peníze budete posílat zaměstnavateli. Ohlídejte si, aby bylo z vaší strany všechno vyplněno. Na podporu v nezaměstnanosti nemá nemocenská žádný vliv.
Nemá vliv na výpočet podpory, ale pokud jste nemocná, tak Vás ÚP nezaregistruje. Od 22. dne budete pobírat nemocenskou ze sociálky a na ÚP se půjdete zaregistrovat až po uschopnění. Na svoji ZP ohlaste svoji neschopnost a dodejte potvrzení o pobírání nemocenských dávek, aby Vás neupomínali o pojistné.
Ne nic mi nedali proto, že mzdová účetní tam nebyla a k te dohodě o ukončení jsem byla donucena dlouhodobým nátlakem v dnešní době se takhle zbavuje zaměstnance, aby se nemuselo dávat odstupné za nadbytečnost.
Zápočtový list jste měla dostat poslední den zaměstnání. Na UP Vás nezaregistrují, dokud budete nemocná, neschopenku odevzdejte co nejdříve zaměstnavateli, má povinnost ji odeslat na OSSZ spolu s Vašimi výdělky, ze kterých se bude počítat nemocenská. Správně uvádíte, že prvních 21 dní nedostanete nic, pak Vám bude chodit nemocenská ze sociálky a Vy musíte každý měsíc doručit zaměstnavateli Lístek na peníze. Ale podporu na UP (kterou dostanete až po ukončení nemoci) to už neovlivní. Přeji pevné nervy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 7:41
Mám ukončený pracovní poměr z mé strany a v ochranné době jsem nemocná a mám neschopenku. vím že prvních 21 dnů nic nedostanu
- neschopenku dám zaměstnavateli ještě mi nedal propouštěcí doklady ze zaměstnání a kdy mi má dát zápočtový list pro úřad práce a tahle nemoc se bude také započte k výpočtu dávek v nezaměstnanosti.
Mám si ty doklady nechat poslat doporučeně domů a tu neschopenku mu také poslat doporučeně s dodejkou?
Je mi z toho všeho špatně zaměstnavatele nechci vidět je to zrůda.