Prosím o názor na předělání faktury

• (neregistrovaný)

4. 10. 2012 8:21

Dobrý den,
    budeme něco montovat pro zákazníka on mi napsala toto: "Registruji nyni novou pravnickou osobu, ktera bude mit ICO ca. za 3- 4 tydny. Platbu mohu provest jako fyzicka osoba s tim, ze mi pak date fakturu na novou pravnickou osobu".
    Jak se toto prosím řeší, hlavně tu novou fakturu musím stihnout přepsat než bude DPH a vadí když ji budu mít zaplacenou od FO? Píše se k tomu něco.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2012 8:33

DKr (neregistrovaný)

Re: Prosím o názor na předělání faktury
      Dobrý den,

1, vystavila bych doklad na FO, za 4 týdny ODD + nová faktura na PO
      2, pokud bude platit hotově, tak bych napsala do pokladny PPD např. na zálohu, dala třeba do obálky a vše vyúčtovala až bude mít IČ

• 4. 10. 2012 8:44

Helča (neregistrovaný)

Děkuji, říkala jsem si že kdybych to stihla do DPH, tak že bych to prostě jen přepsala, ale nemůžu tam mít PO když ještě nebylo že, takže přes Opravný daňový doklad? A bude platit spíš přes účet, jsou to částky kolem 100.000,-.

• 4. 10. 2012 9:20

DKr (neregistrovaný)

Hm, tak pokud se jedná banku a o takovou částku, tak byste musela poslat na základě ODD zpátky a pak si nechat znovu poslat. Toho bych se trochu bála. Tak bych nejspíše peníze na účtu nechala a vystavila doklad až bude mít IČ. Také jsem v praxi párkrát nestihla vystavit doklad od zálohy do 14 dnů, protože na skladě nebylo zboží.

Třeba ještě někoho něco napadne.

• 4. 10. 2012 9:41

Helča (neregistrovaný)

Děkuji,
      asi udělám ten přijímák, dám ho do obálky a až bude PO, tak vystavím fakturu a v pokladně spáruju.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).