Re: Datum pro přiznání DPH
tak neni to správně, ale pokud odvedete dph alespon správně za měsíc kdy peníze došly, myslím, že to nebude velký problém.... Odběratel ale může trvat na správém dokladu...., nemůžete dopsat např. čísel. řadu pomocí písmen, např. 3a,...., když je krize... ?
Tak DPH mám snad odvedené správně, jsme Q-plátci, takže by to doufám nemělo tak vadit. Ale od teď si už na to budu dávat majzla. Odběratel to po mě opravit nechtěl. Budu muset projít všechny daňové doklady k zálohám raději a zkontrolovat to. Kdyby mi to nesedělo v tom kvartále a měla třeba zálohovou fakturu zaplacenou 1.3. a daňový doklad bych měla 1.4. - to bych musela udělat opravné přiznání, že? Já byla právě včera na školení a tam říkali, že to má být do 15dnů vystavený ten DD, měla jsem si to pozjišťovat dříve :/....s tou extra číselnou řadou,nevím jak to myslíte?? :)
ano, měla by jste v případě opoždění odvedení DPH podat ne opravné, ale DODATEČné dan. přiznání...
no asi je myšleno, ze např. vystavene fa mate ciselnou řadu 12... a pro vystavene faktury, ktere jsou hrazeny ze zalohy by jste si nastavila např. 13....., ale chtělo by to spiš na záčátku úč. roku a ne v pruběhu, když už máte některé faktury hrazené ze zálohy v čís. řadě běžných faktur....
a tech 15 dní se vztahuje i na vaše vystavovani opravných dokladů, pokud by bylo třeba ....
jste právnická osoba, ze ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 10:14
Dobrý den,
vystavuji fakturu na přijatou zálohu. Peníze nám došli na účet 14.9., já jsem to zjistila až dnes. Takže mám datum vystavení dnešní, což je o 20dnů později. Mám datum pro přiznání dát normálně 14.9. kdy nám přišli peníze?