Re: Více exekucí
Dobrý den, taky jsem to jednou řešila, zaměstnanec měl hodně exekucí....Dohledala jsem toto, nejprve se platí přednostní (tzn,. že pokud jsou např. 3 přednostní, tak se platí všechny tři poměrnou částí), u nepřednostních se to ale dělá tak,že nejprve se splatí 1 a pak až další....
L.
Moc děkuji za odpověď, já to takhle chápu také, ale zřejmě jsem tedy převzala chybně vypočítané exekuce od předchozí mzdové účetní, protože exekuce nepřednostní platila obě najednou, ačkoliv nepřišly ve stejný den. Tak nevím co teď s tím, jestli v tom pokračovat nebo to řešit.
Z první třetiny se platí podle pořadí bez ohledu na to, jestli je přednostní nebo nepřednostní. Z druhé třetiny se platí přednostní a také podle pořadí. Předběhnout je ve druhé třetině může jedině výživné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 12:56
Mám zaměstnance, který už má na mzdu 2 nepřednostní exekuce a nyní přišla další tj. 3tí. Jelikož jsem předchozí 2 srážela poměrem a platila tedy obě nejsem si jistá zda mám do placení rovnou zahrnout i třetí nebo platit až po splacení těchto předchozích. Dle § 280 obč.zák. se mají pohledávky uspokojit dle pořadí - jestli tomu správně rozumím, takže nejprve uhradím tu která přišla jako první a teprve pak začnu platit další? Bohužel jde o vysoké částky, takže z toho by mi vyplývalo, že první splátka na poslední exekuci by šla až někdy za 2 roky.
Děkuji moc za rady.