Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 13:00
Obec plátce DPH obdržela první fakturu za stavbu kulturního domu. Je ve výši 97.350,- Jedná se o přenesenou DPH.
Je to stavba nejen pro veřejné účely, ale i na pronájem pro občany, takže by se daň měla počítat nějakým koeficientem (daňový poradce mi moc nechce poradit, máme se rozhodnout sami. Volala jsem si na finanční úřad a tam mi řekli, že musím mít nějaký podklad. Původně jsem si říkala že bychom pro veřejnou službu použili tak 80% a pro občany tak 20%, ale teď fakt nevím. Zatím je ve stávájící tělocvičně 2 hodiny tělocviku a 2 hodiny sportovek, cvičení dohromady 3 hodiny a na 1 hodinu chodí zpívat mužáci – ti jsou v družině. Jinak tělocvična není využitá. No ale co bude až bude postavená nová, která bude sloužit i jako sál pro občany na různé společenské akce se vstupným a nájemným - to nevím. .. Takže těch 20% využití občanů bude asi málo, co myslíte? Nevím jak se mám rozhodnout, potřebuju to samozřejmě tak nejpozději do úterka, protože musím uzavřít září.
No a vůbec nevím jak se toto krácení účtuje v účetnictví obce.
Za každou radu předem mockrát děkuji.