Re: 2x podepsané Prohlášení poplatníka d
Vy chybu nemáte. Na tuto "chybu" by se u Vás vůbec nepřišlo.
Přišla by na ni jeho poslední mzdová účetní,u které by si požádal o RZ. Na Potvrzení od Vás bude mít, že podepsal a u nich také.
Měl tedy současně příjmy zálohovou daní. Jsou dvě možnosti, že
by musela opravit (dosrážet neoprávněnou slevu na poplatníka)
ona účetní a nebo ho požene podat si DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 14:39
Dobrý den, student na DPČ u nás v lednu 2012 podepsal „Prohlášení poplatníka daně…“ pro rok 2012. Měsíčně jsem mu uplatňovala slevu na poplatníka.
Nyní jsem zjistila, že od června 2012 měl ještě jednu brigádu u jiného zaměstnavatele, kde také podepsal prohlášení. Od září 2012 je u tohoto zaměstnavatele v pracovním poměru.
Od září již nebude uplatňovat slevu u nás, ale u druhého plátce.
Jak mám dále postupovat? Který ze zaměstnavatelů má vyřešit měsíce 6-8, kdy byla na dvou místech uplatňována sleva na poplatníka? My nebo zaměstnavatel, kde bylo prohlášení podepsané až v 6/2012? Nebo se to vše napraví, až si podá daňové přiznání?
Děkuji za jakoukoliv odpověď. Mzdy dělám necelý rok a zatím jsem se s takovým problémem nesetkala.