Re: Zdr.pojištění zaměstnance
Je to v zákoně o zdr.pojištění a takto jednoduše to napsané není. Omlouvám se, ale opravdu to nemám čas hledat. Zkuste zde do vyhledávače zadat nějaké heslo ohledně tohoto, vyjedou Vám diskuze a třeba v nějaké dřívější diskuzi tam byl odkaz na § uvedený.
Právě že vždycky nemusí trvat celý měsíc, v tom je to nelogické. Když nebudete zaměstnaná, ani na ÚP a na jeden jediný den v měsíci nastoupíte do práce nebo se zaregistrujete na ÚP, nemusíte už za zbytek měsíce pojištění doplácet. Zatímco v tomto případě jste zaměstnaná celý měsíc, marodíte skoro celý měsíc bez dvou nepracovních dní a doplatit za ně musíte.
Chtěla bych jen navázat s dotazem, protože jsem začínající mzdová.
Zkoušela jsem ve svém programu a ten mi žádný ZP nevypočítal - mám někde něco špatně přednastaveno?, za to náhradu za 21. dní od zam-tele. Takže by stejně zam-nec mínusovou výplatu nedostal. Nebo se mýlím. Prosím o objasnění.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 17:30
Zdravím, mám takový problém:zpracovávala jsem mzdy za září,zaměstnanec měl nemocenskou od 3.9. do 30.9. 1. a 2.9. připadlo na sobotu a neděli. Program mi však za tyto dva dny vypočetl zdr.pojistné,které v plné výši(13,5%)srazil zaměstnanci.Je to tak správně?Pr.poměr trval již před 1.9. a když tyto dva dny před nemocenskou připadly na sobotu a neděli,nemělo by se dle mého odvádět pojistné.Nebo mělo? Předem díky.