Re: archivace dokladů
Pokud je schopna prokázat věrohodnost původu dokladu, neporušitelnost obsahu a čitelnost, což jsou povinnosti, které daňové doklady (ať listinné či elektronické) musí splňovat v okamžiku jejich vystavení i po celou dobu archivace, tak asi mít žádný problém nebude. Jen pozor, ne všude na FÚ mají vstupy na flash nebo CD. V novele DPH s účinností od roku 2013 dojde nejspíš i ke snižování administrativní zátěže v případě vystavování elektronických daňových dokladů, u nichž nově nebude vyžadován elektronický podpis. S elektronickou podobou faktury však bude muset souhlasit odběratel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 10. 2012 23:16
Dobrý den, už jsem psala jendou a děkuji za odpověď. Nyní mám dotaz jiný. Lektorka na kurzu účetnictví, kam chodím říkala, že v dnešní době se už neevidují faktury fyzicky pouze elektronicky a že nemá při účtování žádný šanon s fakturama. Přiznám se, že jsem byla překvapena a že na FU dá jen flešku a oni si kontrolují co chtějí. Má pravdu nebo tady něco nehraje?
děkuji za odpověd