2x vystavená faktura,jak opravit?

• (neregistrovaný)

5. 10. 2012 11:03

Dobrý den, obracím se na Vás s tímto problémem:
    V červnu jsme vystavili omylem 2 faktury na stejnou službu. Zjistili jsme to až nyní, kdy ta 2. faktura není zaplacená. Náš odběratel ani tuto naši 2. fakturu nemá zaúčtovanou.
    Teď bych to potřebovala opravit. Nevím, jaký paragraf se k tomu případu vztahuje - § 42, 43? Nerada bych podávala dodat.daň.přizn. Raději bych to dala až do 4.Q.
    Mám vystavit ODD, kdy DUZP bude datum, kdy jsme to doručili odběrateli? (tzn. že to bude v měsíci říjnu). Jedná se asi o Kč 1650 vč. DHP.
    Stačí nám jako potvrzení, pokud tento ODD podáme na podatelnu u odběratele a oni nám dají na naši kopii prezenční razítko s datumem? Máme popř. chtít i podpis od paní recepční z podatelny?
    Moc děkuji, kdo mi v tomto poradí, ještě jsem to nikdy neřešila.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2012 11:17

Emča (neregistrovaný)

Re: 2x vystavená faktura,jak opravit?
      myslím že je to § 43 a asi bych šla do dodatečného DP DPH
      pokud zvolíte ale variantu ODD spojte se s účetní příslušné firmy a dohodněte se s ní zda Vám potvrdí ODD, Vám to pomůže a oni budou na 0

• 5. 10. 2012 11:43

ewaI (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď a stačilo by to razítko z podatelny jako doklad- potvrzení o předání?

• 5. 10. 2012 12:05

Emča (neregistrovaný)

razítko z podatelny máte jenom potvrzení že jste to na tu podatelnu (úřadu, firmy) předala, raději bych to přímo skoulela s účetní (jde přeci o zaúčtování ODD aby Vám i jim to sedělo ve stejném období), pokud to nemají zaúčtované taky 2x tak na to bude koukat a buď to skartuje nebo nechá v nevyřízených nebo Vám to vrátí že co to je, nebo k tomu pro tu účetní napište průvodní dopis s popisem situace ať ví o co se jedná a můžete si to k tomu ODD připojit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).