Re: Kdy první srážka oddlužení
Pokud pracovník požádal o srážku, tak byste měla srazit a zatím deponovat, s odesláním peněz počkat, až přijde usnesení od insolv. správce. Případně správce kontaktovat. My jsme za našeho dlužníka dostali už první splátku, i když na insolv. rejstříku jsem nenašla žádnou listinu, kde by bylo uvedeno, odkdy začíná splácení. Je tam jen rozhodnutí o povolení oddlužení a schválení výše pohledávek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 10. 2012 13:39
Pracovník má schválené oddlužení s datem 31.7.2012. Je v něm věta, že účinky tohoto usnesení nastávají okamžikem zveřejnění v insolvenčním rejstříku. Tam to ještě dnes nevidím. Pracovník mezi tím 2xzměnil zaměstnání. Na usnesení je jedna firma, v srpnu pracoval v další firmě a od září u nás. Na zápoč.listu není uvedena žádná srážka. Přitom první splátka měla být k 25.9., tedy ze mzdy za srpen. Musím čekat, až mi usnesení přijde od insolvenčního správce? Pracovník mi usnesení půjčil k nahlédnutí a chce srazit. Dělám to poprvé a nevím, kdy začít srážet. Prosím, poradíte mi?