Re: Zápočtový list
Odhlásit vás mohl jenom v případě, že vám skončil pracovní poměr.
A při ukončení PP jste si měla potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) vyzvednout, zaměstnavatel nemá povinnost ho zasílat, pouze má povinnost ho při skončení PP vystavit. Pokud ho bude potřebovat nový zaměstnavatel, tak jedině kvůli případným exekucím. To by se dalo vyřešit vaším čestným prohlášením, že exekuce nemáte.
Pokud jste za celou dobu své nepřítomnosti nepodepsala zam-teli žádný doklad o skončení pracovního poměru, tak se obávám, že vám stále trvá bez ohledu na to, že vás odhlásil na sociálce a zdravotce. Pokud tak učinil o vás bez vás, tak porušil ZP a v takovém případě Vám náleželo odstupné. Na adrese uvedené v OR nebo ŽL nefunguje?
Domnívám se, že pracovní poměr Vám z nějakého důvodu skončil- buď se zaměstnavatel rušil nebo stěhoval a Vám poslali výpověď (kterou jste si možná nepřevzala). Nebo Vám zrušili pracovní poměr proto, že Vašemu dítěti už byly 3 roky a Vy jste nenastoupila do práce a Vy jste nepřevzala dopis. Nevím. Jak jste se dozvěděla, že Vás na sociálce odhlásil? Zavolejte ještě na svoji ZP, jestli jste odhlášena i tam.
Právě, že není na žádné adrese k zastižení, ani poštu si nepřebírá ani co má jednatel napsanou adresu v OR.
Já jsem v 3/2008 nastoupila na matřeskou, 4/2008 první dítě, doloženo zaměstnavateli, pak 8/2009 druhé dítě, také doloženo zaměstnavateli. Pak jsem poptávala evidenční listy a nepodařilo se mi zaměstnavetele nikde sehnat. V 6/2012 jsem nastoupila do nového zaměstnání. Dle dotazů na sociálním, jsem od 5/2011 odhlášená.
Kdo dělal firmě mzdy? Účetní bývají většinou spolehlivé a zodpovědné. I když se majitel vypařil, možná byste uspěla u účetní. Co se týká ELDP: požádejte si na ČSSZ Praha, Křížová 25, o výpis dob pojištění. Pokud Vám bude doba zaměstnání u posledního z-tele chybět, obraťte se na OSSZ v místě mzdové účtárny z-tele. Možná že mají kontakty a budou schopni Vám pomoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 10. 2012 15:08
Dobrý den,
kde mohu získat svůj zápočtový list. Firma mě odhlásila v době mé mateřské dovolené, po 3,5 letech a nedala mi o tom žádnou zprávu. Na OSSZ se zápočtové listy už nedávají. Za celou dobu mé MD mi neposlala ani evidenční listy.
Na bývalé adrese nesídlí, telefoní čísla už neexistují, na jednatelevě adrese, je adresát neznámí.
Co s tím???
A potřebuji vůbec zápočtový list????