Re: Výdělek předčasné důchodkyně
Pokud jste v předčasném důchodu, nesmíte si vydělávat v pojištěném vztahu, aby vám nebyla zastavena výplata důchodu. Takže u dohody o provedení práce to musí být do 10000,- Kč za měsíc, protože z toho se SP neodvádí. Podepíšete prohlášení poplatníka a sleva vám pokryje celou daň. DP nebudete podávat.
Proč byste nepodepsala prohlášení? Pokud nemáte podepsáno někde jinde, můžete ho podepsat. Letos ještě důchodce může uplatnit slevu na poplatníka, je škoda nechat peníze státu. Vždyť z 5000,- to je 750,- Kč. Promluvte si přímo se mzdovou, zaměstnavatel tomu asi nerozumí.
nárok podepsat daň. prohl. máte, zam-tel Vám to musí umožnit podepsat, pokud prohlásíte, že žádného jiného zam-tele nemáte
pokud budete mít podepsané daň. prohl., je možné, že sleva na popl. bude stačit a nebudete žádnou zálohu na mzdu platit
doporučuji DPP (max. do 10000Kč/hrubého/měs.), abyste splnila podmínky dané zákonem
DPP je max. do 300 hod./rok, takže můžete letos odprac. 300 hod., příští rok znovu 300 hod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 10. 2012 10:26
Dobrý den, jsem předčasná starobní důchodkyně. Naskytla se mi možnost brigády - záskok na paní na úklid (5 hodin denně), která onemocněla. Zatím se neví na jak dlouho - bude záležet na zdravotním stavu té paní. Kolik si můžu vydělat? Musím podávat ke konci roku nějaké daňové přiznání? Jsem v této oblasti úplný laik. Děkuji za rady.