Re: Dodotečné daňové přiznání za r.2011,
dodatečné podejte za každý měsíc zvlášť s uvedením pouze rozdílů, toho co tam chybělo, průšvih tam nebude, protože vám nevznikne daňová povinnost - pokud to je jak píšete, přiznáváte a nárokujete, je divné, že za r. 2010 vás ještě Fú nevyzval k přiznání těchto služeb, protože údaje mají z protistrany, zjistěte si, odkdy se přiznávají služby, nejsem si jistá, zda už v r. 2010 byla povinnost přiznávat...
Vážená Elsko, za 10 let na FÚ jsem měla cca 20 dodatečných přiznání měsíčně. Nikdy jsem s tím neměla žádný problém a nepamatuju si, že by někam šla kontrola jen kvůli dodatečnému přiznání. A kvůli dodání zboží z EU už vůbec ne.
ontrola právě z FÚ přišla dle hlášení z protistrany-nesedí nám na sebe. Jde o 2 případy za rok, takže jsem s nimi domluvená, že udělám dodatečné daň. přiznání za rok 2010 a 2011. Každý měsíc jsem nějaké přenesení daň.pov. ze zahraničí měla, takže ty částky se liší jen o malé sumy. Do přiznání např. za 8/2011 uvedu tedy základ DPH ve výši nepřiznané částky? Do důvodu dodatečného napíšu-např.nepřiznání dph?
Díky moc za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
8. 10. 2012 17:24
Prosím o radu, jak podat dodatečné daňové přiznání k dph za rok 2010 a 2011,2012 březen a květen. Jsme měsíční plátci dph a stalo se mi,že ve 2-ou měsících 2010 a 2011 jsem zapomněla uvést v daň.přiznání nárok a odvod dph u přijatých služeb ze zahraničí(jedná se o výši dph 1200,-Kč).Musím podat DDP za každý měsíc zvlášť nebo se dá za celý rok celkovou částkou? Jaký postih můžu čekat ze strany FÚ, když se jedná o průběhovou položku nárok/odvod?