Re: Dodotečné daňové přiznání za r.2011,
dodatečné podejte za každý měsíc zvlášť s uvedením pouze rozdílů, toho co tam chybělo, průšvih tam nebude, protože vám nevznikne daňová povinnost - pokud to je jak píšete, přiznáváte a nárokujete, je divné, že za r. 2010 vás ještě Fú nevyzval k přiznání těchto služeb, protože údaje mají z protistrany, zjistěte si, odkdy se přiznávají služby, nejsem si jistá, zda už v r. 2010 byla povinnost přiznávat...
Vážená Elsko, za 10 let na FÚ jsem měla cca 20 dodatečných přiznání měsíčně. Nikdy jsem s tím neměla žádný problém a nepamatuju si, že by někam šla kontrola jen kvůli dodatečnému přiznání. A kvůli dodání zboží z EU už vůbec ne.
ontrola právě z FÚ přišla dle hlášení z protistrany-nesedí nám na sebe. Jde o 2 případy za rok, takže jsem s nimi domluvená, že udělám dodatečné daň. přiznání za rok 2010 a 2011. Každý měsíc jsem nějaké přenesení daň.pov. ze zahraničí měla, takže ty částky se liší jen o malé sumy. Do přiznání např. za 8/2011 uvedu tedy základ DPH ve výši nepřiznané částky? Do důvodu dodatečného napíšu-např.nepřiznání dph?
Díky moc za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 10. 2012 17:24
Prosím o radu, jak podat dodatečné daňové přiznání k dph za rok 2010 a 2011,2012 březen a květen. Jsme měsíční plátci dph a stalo se mi,že ve 2-ou měsících 2010 a 2011 jsem zapomněla uvést v daň.přiznání nárok a odvod dph u přijatých služeb ze zahraničí(jedná se o výši dph 1200,-Kč).Musím podat DDP za každý měsíc zvlášť nebo se dá za celý rok celkovou částkou? Jaký postih můžu čekat ze strany FÚ, když se jedná o průběhovou položku nárok/odvod?