Dodotečné daňové přiznání za r.2011,10

• (neregistrovaný)

8. 10. 2012 17:24

Prosím o radu, jak podat dodatečné daňové přiznání k dph za rok 2010 a 2011,2012 březen a květen. Jsme měsíční plátci dph a stalo se mi,že ve 2-ou měsících 2010 a 2011 jsem zapomněla uvést v daň.přiznání nárok a odvod dph u přijatých služeb ze zahraničí(jedná se o výši dph 1200,-Kč).Musím podat DDP za každý měsíc zvlášť nebo se dá za celý rok celkovou částkou? Jaký postih můžu čekat ze strany FÚ, když se jedná o průběhovou položku nárok/odvod?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2012 18:02

vesa01 (neregistrovaný)

Re: Dodotečné daňové přiznání za r.2011,
      dodatečné podejte za každý měsíc zvlášť s uvedením pouze rozdílů, toho co tam chybělo, průšvih tam nebude, protože vám nevznikne daňová povinnost - pokud to je jak píšete, přiznáváte a nárokujete, je divné, že za r. 2010 vás ještě Fú nevyzval k přiznání těchto služeb, protože údaje mají z protistrany, zjistěte si, odkdy se přiznávají služby, nejsem si jistá, zda už v r. 2010 byla povinnost přiznávat...

• 8. 10. 2012 18:20

elska (neregistrovaný)

Čekejte úplnou kontrolu z FU - protože chtějí dokázat jak jsou potřební
      dod. podání to je jak šlápnout do osího hnízda - dejte si úplně všechno dopořádku

• 8. 10. 2012 19:55

HP (neregistrovaný)

Vážená Elsko, za 10 let na FÚ jsem měla cca 20 dodatečných přiznání měsíčně. Nikdy jsem s tím neměla žádný problém a nepamatuju si, že by někam šla kontrola jen kvůli dodatečnému přiznání. A kvůli dodání zboží z EU už vůbec ne.

• 8. 10. 2012 18:41

rikouš (neregistrovaný)

ontrola právě z FÚ přišla dle hlášení z protistrany-nesedí nám na sebe. Jde o 2 případy za rok, takže jsem s nimi domluvená, že udělám dodatečné daň. přiznání za rok 2010 a 2011. Každý měsíc jsem nějaké přenesení daň.pov. ze zahraničí měla, takže ty částky se liší jen o malé sumy. Do přiznání např. za 8/2011 uvedu tedy základ DPH ve výši nepřiznané částky? Do důvodu dodatečného napíšu-např.nepřiznání dph?
      Díky moc za odpověď.

• 8. 10. 2012 19:49

vesa01 (neregistrovaný)

ano, důvodem je, že nebylo přiznáno a uvedete základ daně, pozor ale, mělo by se jednat o služby z EU - z jiných čl.států, nikoliv ze zahraničí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).