Re: pravděpodobný výdělek
Ona je to doplňující otázka na včerejší dotaz, kdy tazatelka již stanovila pravděpodobný průměr, kterým vyplácela v následujícím měsíci náhrady. Teď by tento průměr chtěla pro ÚP změnit, protože průměr, kterým vyplácela náhrady byl spočítán nesprávně.
Nevím, jestli jsem to správně pochopila, ale pro přesčasy v červnu paní stanovila nějaký pravděpodobný průměr, který použila v II.Q. Ovšem teď potřebuje průměr pro III.Q a protože v II.Q má jenom 8 dnů, tak musí být nový pravděpodobný průměr. Byl v červenci a srpnu použit nový pravděpodobný průměr? Asi ano, protože končil 31.8. a musela se mu proplatit dovolená. Takže to je ten průměr, který se musí použít pro výpočet pravděpodobného čistého průměru.
Pro lepší orientaci to trochu rozepíši..
V červnu stanoven pravěpodob. průměr: 90,48 odpracoval nějáké přesčasy a dostal odměny. HM za červen činila 13.684 a odpracoval celkem 92 hodin.
Z tohoto se mu spočítal průměr pro další (III.) čtvrtletí:
13.684/92 = 148,73
Skončil 31.8. a SW mi počítá pravděpodobný měs. výdělek z průměru 148,73
Snad jsem to napsala srozumitelně, děkuji za Váš čas
>>>Zam-ec pravcoval v HPP 20.6. - 31.8., pro 2.Q mu byl
>>>>>>stanoven pravděpodobný průměr 90,48. Vzhledem k tomu,
>>>>>>že již v červnu odpracoval přesčasové hodiny a byly
>>>>>>mu
>>>>>>poskytnuty odměny. Měl HM 13.684 a odpracováno 92
>>>>>>hodin.
>>>>>>
>>>>>>Pro výpočet průměrného měsíčního výdělku tedy
>>>>>>použiji:
>>>>>>13.684 : 92 = 148,73
>>>>>>
>>>>>>148,73 x 173,92 (týdenní fond je 40 hod)
>>>>>>
>>>>>>Je to takto v pořádku? Nerada bych ho poškodila
>
>>Pro lepší orientaci to trochu rozepíši..
>>V červnu stanoven pravěpodob. průměr: 90,48
>>odpracoval
>> nějáké přesčasy a dostal odměny. HM za červen činila
>>13.684 a odpracoval celkem 92 hodin.
>>
>>Z tohoto se mu spočítal průměr pro další (III.)
>>čtvrtletí:
>>13.684/92 = 148,73
>>
>>Skončil 31.8. a SW mi počítá pravděpodobný měs.
>>výdělek z průměru 148,73
>>
>>Snad jsem to napsala srozumitelně, děkuji za Váš čas
>Tak jsem to pochopila správně. Ovšem nepochopila jsem,
>v čem je problém.
Aha, a já jsem si zase neuvědomila, že červen je jiné čtvrtletí než srpen. Takže taky problém nevidím. V červnu byl stanový průměr 90,48 Kč. Po III. čtvrtletí se mu pak spočítal průměr z výdělku červnového a tento může být průměrem pravděpodobným. Takže taky nevidím problém. Pokud má hodinovku, tak jste tímto průměrem určitě platili i červencové svátky, takže teď bych tento průměr použila pro výpočet výdělku na ÚP. Pokud jste mu ovšem pro III. čtvrtletí stanovili jiný pravděpodobný průměr a tímto jste platili svátky nebo dovolenou, měla byste použít tento.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2012 8:22
Včera jsem načala dotaz a dnes mám ještě doplňující otázku... Máme pro ÚP vyplnit potvrzení o průměrné výši měs. výdělku.
Zam-ec pravcoval v HPP 20.6. - 31.8., pro 2.Q mu byl stanoven pravděpodobný průměr 90,48. Vzhledem k tomu, že již v červnu odpracoval přesčasové hodiny a byly mu poskytnuty odměny. Měl HM 13.684 a odpracováno 92 hodin.
Pro výpočet průměrného měsíčního výdělku tedy použiji:
13.684 : 92 = 148,73
148,73 x 173,92 (týdenní fond je 40 hod)
Je to takto v pořádku? Nerada bych ho poškodila