Re: Průměrný čistý měsíční příjem - star
ze stránek ALISU:
Uvolněným a neuvolněným zastupitelům nelze tisknout standardní zápočtový list. Tyto osoby, které budou v evidenci úřadu práce, musí přinést k potvrzení formulář z úřadu práce. Do tohoto formuláře jim jako průměrný čistý výdělek doplníte ručně vypočtenou hodnotu (jako podklad lze vzít mzdový list). Doporučení - protože žádný zákon nestanoví za jaké období se má u zastupitelů vypočítat průměrný výdělek, informujte se na příslušném úřadě práce.
Poznámka:
Nelze využít sestavy s průměrným čistým výdělkem z KEO-Mzdy, protože ty se vztahují na pracovněprávní vztahy, které se sjednávají na základě zákoníku práce a způsob výpočtu je jasně daný zákoníkem práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2012 9:54
Dobrý den, mám vyplnit potvrzení pro starostu o průměrném čistém příjmu (za předchozí 3 měsíce + minulý kalendářní rok). Starosta má plat každý měsíc stejný, bez ohledu, jestli je státní svátek, čerpá dovolenou. Pořád bere stejně. Program mi však vypočet průměrnou čistou mzdu o 3 tis. vyšší. Když jsem to přepočítala na papíře, tak mi to vyšlo stejně jak v programu, ale přijde mi nesmysl potvrdit, že bere v průměru o 3 tis. víc, než ve skutečnosti má. Co mi poradíte? :-) Mohu tam potvrdit skutečný čistý příjem, který je každý měsíc na chlup stejný? :-)