Re: Mateřskáxrodičovský příspěvek
nevyužila jste možnosti, abyste si u zam-tele požádala o čerp. dovol. ihned po MD, takže ji budete čerpat až po RD
pokud Vám stále trvá PP, tak nemůžete ani požádat o propl. dovolené (dovolenou lze proplatit v příp. ukonč. PP)
pravděp. jste asi nepožádala o čerpání RD u zam-tele, takže zam-tel má za to, že ji budete čerpat do 3 let dítěte
1. PD po 3. nar. dítěte budete povinna nastoupit do zaměstnání, pak Vám pravděp. nařídí zam-el dočerpat dovolenou, kterou jste nečerpala nyní
RP můžete pobírat třeba 2,3,4 roky (to záleží, na jakou dobu jste si čerpání určila), ale RD jste si neurčila, takže ji budete čerpat 3 roky
Re: Mateřskáxrodičovský příspěvek
To jste si vzpomněla dost pozdě. Mohla jste o její čerpání požádat tak, aby navazovala na MD. Teď vám zůstane k čerpání až po RD. Jestli bude krácená záleží na tom, co jste dělala před nástupem na MD.
Jedině, jestli mzdová nemá ještě hotové výplaty za září a byla by ochotná.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2012 10:04
Dobrý den, mám dotaz ohledně PPM a rodičov.příspěvku... OD 12.3.jsem na byla na PPM... ta mi skončila dne 23.9. a od 24.9. jsem na rod.příspěvku... chtěla jsem se zeptat, jak je to s dovolenou u zaměstnanavatele... mám nějaký nárok na dovolenou ( nárok na dovolenou u zaměstnavatele je 20 dní ročně)... jestli ano, tak jakým způsobem si tuto dovolenou vybrat, popř.můžu si tuto dovolenou nechat proplatit?? děkuji za odpověď.