Re: Mzdy POHODA - práce o víkendu
Děkuji za reakci, nicméně moc tomu nerozumín. Zaměstnanec má pevnou měsíční mzdu. Pokud tedy zadám 8h v rámci příplatků (práce v sobotu), navýšila se mi hrubá mzda jen o částku 10%ho příplatku. Počet odpracovaných dnů i hodin zůstal stejný. Tedy v září: 19 prac. dnů+1 svátek, tj. 160 hod.
Mzda je měsíční pevná - při zadání příplatku se navýší o 10 %. Ale já tam někam potřebuju dostat ten den navíc, kdy pracoval a za který mu náleží mzda...
Předem díky za další "nakopnutí" :-)
Odpracoval přece o 8 hodin víc, tj. 168 (i se svátkem).
Já Vám rozumím - a tohoto údaje bych právě chtěla dosáhnout.
Napadá mě vyplnit v rámci Příplatků nejen třetí řádek - tedy 10% příplatek v sobotu, ale i druhý řádek "odpracované svátky" - to by potom "sedělo". (sobotu tedy považuji za "odpracovaný svátek", za který náleží 100% náhrada mzdy)
Ovšem i přes to, zůstane v kolonce Odpracováno uvedeno 20 dnů a 160 hodin...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 10. 2012 10:13
Dobrý den.
Poradíte prosím, jak zadat příplatek za práci v sobotu? V globáním nastavení jsem v sekci příplatky, v kolonce "jiné", dopsala "sobota" a nastavila 10%.
Ve mzdách potom tedy v kolonce příplatky-sobota zadám počet hodin - ale zde se mi vypočítá jen ten 10% příplatek.
Kam mám zapsat ten den navíc, kdy zaměstnanec pracoval? Navýšit políčko "pracovní dny" nebo "svátky"?
Děkuji za radu.