Re: Úroku z úvěru na nemovitost manžela
No jak to opravit, jsem vám už psala.
Podle mého ale byl úvěr použit podle §15 odst.3e) ZDP a podle tohoto odst. není podmínka vlastnictví výslovně stanovena. Zaměstnanec by ale měl odpočet úroků uplatnit v daňovém přiznání.
Takže podle mého, buď to necháte, jak to je, nebo opravíte - jak jsem vám už psala, a ona si podá daňové přiznání.
Re: Úroku z úvěru na nemovitost manžela
Souhlasím, také bych to opravila. Zaměstnankyni bych to vysvětlila a pomohla jí udělat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
9. 10. 2012 10:50
Dobrý den, potřebuji poradit s uplatněním úroku z úvěru.
Zaměstnankyně si uplatnila odpočet úroků z úvěru, který si vzala v roce 2010, ještě jako svobodná. Následně se v únoru 2011 provdala a její manžel uzavřel Smlouvu o přistoupení k závazku v plné výši jejího úvěru. Úvěr použili na opravu domku, který je pouze ve vlastnictví manžela (od roku 2008). V ročním zůčtování jsem jí odpočet uplatnila, ale asi to není dobře. Prosím o radu, co s tím, případně, jak to opravit.
Děkuji Jola