Úroku z úvěru na nemovitost manžela

• (neregistrovaný)

9. 10. 2012 10:50

Dobrý den, potřebuji poradit s uplatněním úroku z úvěru.

Zaměstnankyně si uplatnila odpočet úroků z úvěru, který si vzala v roce 2010, ještě jako svobodná. Následně se v únoru 2011 provdala a její manžel uzavřel Smlouvu o přistoupení k závazku v plné výši jejího úvěru. Úvěr použili na opravu domku, který je pouze ve vlastnictví manžela (od roku 2008). V ročním zůčtování jsem jí odpočet uplatnila, ale asi to není dobře. Prosím o radu, co s tím, případně, jak to opravit.
    Děkuji Jola

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2012 12:47

RenataH (neregistrovaný)

Re: Úroku z úvěru na nemovitost manžela
      No jak to opravit, jsem vám už psala.
      Podle mého ale byl úvěr použit podle §15 odst.3e) ZDP a podle tohoto odst. není podmínka vlastnictví výslovně stanovena. Zaměstnanec by ale měl odpočet úroků uplatnit v daňovém přiznání.
      Takže podle mého, buď to necháte, jak to je, nebo opravíte - jak jsem vám už psala, a ona si podá daňové přiznání.

• 9. 10. 2012 13:32

Jola (neregistrovaný)

Díky moc za radu. Psala jste, že tam bylo málo informací, tak jsem to jenom upřesnila. Ale děkuju moc, opravím to, jak jste radila. Je to moje chyba, neměla jsem RZD dělet. Přeju hezký den.
      Jola

• 9. 10. 2012 14:00

RenataH (neregistrovaný)

Souhlasím, také bych to opravila. Zaměstnankyni bych to vysvětlila a pomohla jí udělat DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).