Re: Úroku z úvěru na nemovitost manžela
No jak to opravit, jsem vám už psala.
Podle mého ale byl úvěr použit podle §15 odst.3e) ZDP a podle tohoto odst. není podmínka vlastnictví výslovně stanovena. Zaměstnanec by ale měl odpočet úroků uplatnit v daňovém přiznání.
Takže podle mého, buď to necháte, jak to je, nebo opravíte - jak jsem vám už psala, a ona si podá daňové přiznání.
Re: Úroku z úvěru na nemovitost manžela
Souhlasím, také bych to opravila. Zaměstnankyni bych to vysvětlila a pomohla jí udělat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2012 10:50
Dobrý den, potřebuji poradit s uplatněním úroku z úvěru.
Zaměstnankyně si uplatnila odpočet úroků z úvěru, který si vzala v roce 2010, ještě jako svobodná. Následně se v únoru 2011 provdala a její manžel uzavřel Smlouvu o přistoupení k závazku v plné výši jejího úvěru. Úvěr použili na opravu domku, který je pouze ve vlastnictví manžela (od roku 2008). V ročním zůčtování jsem jí odpočet uplatnila, ale asi to není dobře. Prosím o radu, co s tím, případně, jak to opravit.
Děkuji Jola