Re: Zástup za mateřskou
Nikdo neudělal chybu, protože nyní už nelze sjednat zástup na libovolně dlouhou dobu, nýbrž max. na dobu 3 let , které ovšem lze 2x prodloužit. Takže nevěšte hlavu, ovšem pokud bude zaměstnavatel chtít, nebo nebude mít práci, tak stejně nic nenaděláte. Ale o místo byste přišla s nárokem na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
9. 10. 2012 18:09
Prosím o Váš názor...nastupuji na mateřskou a posléze rodičovskou dovolenou...moje nástupkyně dostala pracovní smlouvu na dobu určitou s uvedením ,že jde o zástup za mne,ale dostala ji na dobu 3 let...tj smlouva ji bude končit 09/2015,což je ve smlouvě uvedeno, ale já pokud bych chtěla nastoupit zpět do práce až v dosažení věku 3 let dítěte, bych nastoupila pravděpodobně až 01/2016. Zajímalo by mě,zda účtárna udělala chybu ve smlouvě, tím že počítala dobu 3 let zástupu od doby kdy ještě pracuji a nástupkyni zaškoluji nebo takhle může účtárna smlouvu sepsat. Obávám se, že po 09/2015 bude mít má nástupkyně smlouvu automaticky na dobu neurčitou a tím pádem mohu přijít o místo.