Re: Daňové zvýhodnění a osobní bankrot
Uplatňujete-li u zaměstnavatele daň.zvýhodnění, musíte v září předložit potvrzení o návštěvě školy Vašeho syna.
Když ji u zaměstnavatele neuplatníte , můžete uplatnit až v ročním DP,kde je podmínka dosažení alespoň 48.000,- Kč ročního hrubého příjmu.
Nesplníte-li tento limit, hrozí,že v DP budete muset příp. vyplacené bonusy, které Vám vyšly u zaměstnavatele (nikoli však část slevy na dítě) vrátit.
Bonusy ( část neuplatněného zvýhodnění na dítě) nepodléhají exekuci, takže Vám je stejně v zaměstnání nesrazí. Můžete je však
zaplatit sama ne přes mzdu.
Re: Daňové zvýhodnění a osobní bankrot
Ano, jde. Problém by byl jen nedocílení limitu ročního příjmu.
(vztahuje se ale jen na část daň. zvýhodnění na dítě, na tzv. bonus).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 10. 2012 10:48
Dobrý den, jsem zaměstnaná, ale daňové přiznání si zpracovávám sama, protože mám ještě příjmy z podnikání.
Zároveň jsem v osobním bankrotu. Můj syn letos maturoval, takže do srpna jsem v zaměstnání uplatňovala odpočet na vyživovanou osobu a částka, kterou mi zaměstnavatel strhával na splátky, byla poměrně nízká. Syn je teď na VŠ. Musím zaměstnavateli dávat potvrzení na uplatnění odpočtu na studenta? Naléhavě potřebuji, aby splátky na oddlužení odcházely vyšší, než dosud.
Až si pak budu zpracovávat přiznání k dani z příjmů za rok 2012, můžu uplatnit vyživovanou osobu za celý rok, i když u zaměstnavatele ji neuplatním.
Moc děkuji za rady