Re: DoPP a důchod
Na DPP si můžete vydělat až do výše 10000,- měsíčně a 300 hod. ročně. Pokud je ovšem příjem 3000,- Kč, tak daň je vypořádána a je srážková, takže nevstupuje do ročního zúčtování.
Váš manžel může pracovat také na DPP i přesto, že má živnostenský list, je to dokonce výhodnější, pokud má přerušenou živnost a na DPP malý výdělek a přitom hlavní pracovní poměr
Re: DoPP a důchod
>Dobrý den,
>
>jsem již v důchodu, ale stále pracuji na hlavní poměr.
>Nyní jsem dostala nabídku na další práci na dohodu o
>provedení práce. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu
>takovouto dohodu uzavřít. Je to 3000 Kč za měsíc a daní se
>srážkovou daní. Musím si potom dělat sama na konci roku
>daňové přiznání?
Protože u DPP nebudete mít podepsané prohlášení poplatníka, tak příjem do 5000,- bude daněn srážkovou daní a ta už se dále nevypořádává. Pokud tedy ani v jednom měsíci nepřesáhne odměna 5000,-, tak daňové přiznání nemusíte dělat.
>A mohl by můj muž uzavřít dohodou o provedení práce i
>když vlastní živnostenský list? Nebo by měl ze zákona
>vystavit fakturu?
Může uzavřít dohodu. Dokonce může i podepsat prohlášení poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
10. 10. 2012 12:23
Dobrý den,
jsem již v důchodu, ale stále pracuji na hlavní poměr. Nyní jsem dostala nabídku na další práci na dohodu o provedení práce. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu takovouto dohodu uzavřít. Je to 3000 Kč za měsíc a daní se srážkovou daní. Musím si potom dělat sama na konci roku daňové přiznání?
A mohl by můj muž uzavřít dohodou o provedení práce i když vlastní živnostenský list? Nebo by měl ze zákona vystavit fakturu?
Děkuji.