Re: NEPřenesená daňová povinnost !
Tak nevzpomenu si přesně jak to na tom školení bylo - je to složitější trošku a takovou problematiku neřeším. Ale Vy kdybyste neprávem vyfakturovala DPH a odvedla jej státu - tak akorát ošidíte svou společnost o odvedené DPH. A pokud jste je považovala za neplátce - tak potom by bylo správně s DPH.
A podle mne ve škole by měli vědět -jestli nakupují stav.práce s nebo bez DPH.
Ano, považovala jsem je za neplátce a tudíž jsem žila v domění, že dělám vše správně. Myslím, že naši společnost jsem o nic neošidila, protože nám byla zaplacená konečná částka včetně DPH, tzn. DPH, co nám odběratel zaplatil, jsme odvedli. Pokud bychom fakturovali přenesenou daň.povinnost, tzn. částku bez DPH, oni by nám zase zaplatili o DPH méně. Ale samozřejmě mě zaráží, že se neozvala jejich účetní. Je možné, aby si DPH u přijatých faktur vůbec neuplatňovali, pokud jsou to faktury, které se týkají provozu školy a né jejich další výdělečné činnosti? Předem děkuji za odpověď.
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/info_GFR_a_CSU.pdf
poslední strana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 10. 2012 13:13
Dobrý den,
prosím o radu. Prováděli jsme zákazníkovi - škole - práce, které by normálně spadaly do přenesené daňové povinnosti. Vzhledem k tomu, že je to náš dlouhodobý zákazník - neplátce DPH, vystavili jsme doklad i s DPH. Nyní asi po 5 měsících jsem zjistila, že se v loňském roce stal plátcem (provozuje i výdělečnou činnost). Nikdo nás neupozornil, že se stali plátci DPH (přece nebudu před vystavením každý faktury kontrolovat odběratele v rejstříku?). Naše práce se vztahuje čistě na školu, nikoliv na jejich mimoškolní činnost, na kterou mají živnost. Hrozí nám z naší strany nějaký postih za to, že jsme fakturovali s DPH a nikoliv bez DPH v režimu přenesené daňové povinnosti? Vím, že je to moje chyba, ale ani zákazník nás neupozornil, že jsme mu vystavili špatný doklad.... Neexistuje třeba nějaká výjimka, pokud se jedná o školu? Jak mám dále postupovat? Odběratel se nijak neozval, mám vše nechat být a "přejít" to? Hrozí nám nějaký postih? Předem děkuji za odpověď. Klára K.