Re: přihlášení nájemce k trvalému pobytu
řeší to z.133/2000 Sb., § 10:
c) doložit vlastnictví bytu nebo domu, nebo doložit oprávněnost užívání bytu, anebo předložit úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu. Takové potvrzení se nevyžaduje v případě, že oprávněná osoba potvrdí souhlas na přihlašovacím tiskopisu k trvalému pobytu před zaměstnancem ohlašovny. Za oprávněnou osobu se považuje osoba starší 18 let, způsobilá k právním úkonům, která je oprávněna užívat objekt uvedený v odstavci 1 nebo jeho vymezenou část (např. byt nebo obytnou místnost), anebo je provozovatelem ubytovacího zařízení, kde se občan hlásí k trvalému pobytu.
dříve musel vlastník podepsat souhlas, nyní to řeší tím, že po předložení náj. smlouvy zaevidují. Zkusil bych předložit prohlášení vlastníka o NESOUHLASU se zápisem tr. pobytu, třeba na to zaberou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 10. 2012 22:00
Dnes jsem na obvodním úřadě zjistila,že mi pracovnice tohoto úřadu přihlásí nájemce k trvalému pobytu na mou adresu , i když mám v nájemní smlouvě uvedeno, že nájemce se nesmí přihlásit k trvalému pobytu a byt je v mém osobním vlastnictví. Můj souhlas prý k tomu nepotřeebuje, stačí ji nájemní smlouva. Mohu se nějak bránit?
děkuji eva