Re: Vyživovaná osoba - exekuce
Nechce se mi to hledat, ale myslím, že tam se mluví o tom, kdo je společně posuzovanou osobou pro nějaké dávky.
Vy potřebujete posoudit, kdo je "osoba, které je povinen poskytovat výživné". NV 595/2006 Sb.To si najdete v zákoně o rodině, že ze zákona je to manželka a děti. Jestli má rozsudek soudu, že je povinen poskytovat výživné družce nebo komukoliv dalšímu, tak ať ho přinese.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 10. 2012 14:48
Včera jsem tápala a nebyla si jistá, jestli družka zaměstnance, se kterým žije a kterému mám provádět srážky ze mzdy na exekuci, může být považována za vyživovanou osobu. Bylo mi odpovězeno, že ne a s touto odpovědí jsem se i spokojila. Jenže dnes přišel dotyčný zaměstnanec, že v minulém zaměstnání mu družku započetli. Takže jsem se dala do pátrání a jestli jsem našla správný zákon a paragraf, tak to vypadá, že družka by měla být opravdu považována za vyživovanou osobu. Je to §4 odst. 1, písm d) zákona č. 110/2006 Sb. o životním a existenčním minimu. Vaše názory?