Prodej na Aukru

• (neregistrovaný)

15. 10. 2012 20:43

Dobrý den,
    mám takový dotaz... na aukru jsem letos prodávala nové zboží, ke kterému nemám žádné doklady o nabytí, protože jsou to výhry z různých soutěží, v částkách od stovek až např. cca 4000 Kč. Mohl by na mě přijít Fú, protože se jedná o nové věci a ne bazarové-použité? ŽL nemám, jsem zaměstnaná.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2012 21:39

v.e.n.d.y.

Re: Prodej na Aukru
      Samozřejmě - jde o opakovaný prodej za účelem zisku, nese to znaky podnikání (Živnostenský úřad) a své zisky nedaníte (Finanční úřad)

• 16. 10. 2012 7:16

Katka2 (neregistrovaný)

FÚ na vás přijde, protože mu to Aukro hlásí. Vy budete muset dokázat, že jde o osvobozený příjem, protože to byly vaše "osobní" věci (je jedno, jestli nové nebo staré) a nešlo o podnikání.

• 16. 10. 2012 10:15

DM (neregistrovaný)

Pokud to bylo skutečně jen rozprodávání svých věcí ...tak se nenechte plašit....pravděpodobnost že zrovna na vás dojde je minimální . A i kdyby došlo, tak se spokojí s vysvětlením. FÚ se na Aukru zaměřuje na lidi, kteří tam normálně obchodují. Prověřují jestli platí daně .... pokud mluvíte pravdu , tak nepanikařte. Moje dcera je taky aukro maniak ....čekám kdy přijde výzva už leta .....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).