Re: Penzijní připojištění - prosím alen1
Z jakého důvodu agenti přesvědčují své klienty k učinění tohoto kroku ?
Pouze z důvodů provize. Dle mého názoru je to naprostý nesmysl ( tím nechci ani neúmyslně někoho urazit) mít 2 penzijní připojištění., i když to "odborníci" doporučují. Mám na důchodovou reformu svůj názor - poslouží pouze k tomu, aby určití lidé/instituce přišly k penězům.
a ještě jeden dotaz,prosím, lze toto penzijko zmrazit, přestože netrvá 5 let, aniž by přišel o státní příspěvek ? Pokud v současné době "odborníci" nevědí, co s ním bude od ledna 2013, existuje v takovém případě také možnost, že člověk přijde o státní příspěvek ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2012 11:44
Paní alen1, omlouvám se, že otravuji, potřebuji rada a vím, že mi neporadíte špatně.
V dnešní době není možné přejít od jednoho PF k jinému. Pokud ale mám sjednáno PP např. u Generali, mohu toto PP nechat zmrazit a sjednat jiné např. u Alianzu ? Pak budu mít 2 - jedno zmrazené a jedno "živé". Co se stane s tím zmrazeným v lednu 2013 ? Protože nebude možné mít 2 PP, tak to zmrazené bude automaticky převedeno na to "živé", je to tak ?