Re: auto - náhrady
Z velkého TP si spočtěte průměrnou spotřebu, tu vynásobíte průměrnou cenou PHM /nafta=30,80 natural=31,60/ podělíte 100 a připočtete 3,70Kč jako opotřebení na 1 km.Ale moc nechápu, proč vaše účetní postupovala tak jak popisujete. Já uplatňuji buď "cestáky" a nebo paušál při roční uzávěrce, podle toho co je pro poplatníka výhodnější.Výše uvedený výpočet je na cesťák.
Re: auto - náhrady
==>Na soukromé km jste ale vůbec nemusel psát knihu jízd.==
To ano, ale musel v Knize jízd uvést dle odst. Pokynu 23 D6:
Dále poplatník vede údaje o typu vozidla, registrační značce (státní poznávací značce), stavu ujetých kilometrů k 1. lednu (případně k datu zahájení činnosti nebo zahájení používání vozidla) a k 31. prosinci kalendářního roku (případně k datu ukončení činnosti nebo ukončení používání vozidla).
No a pokud rozdíl mezi stavy k 31.12 a k 1.1 činíl těch 70% VYKÁZANÝCH km, tak asi nic jiného nezbývalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2012 12:33
Dobrý den. Vedu DE, os. auto nemám v majetku. Používám soukromé, platím silniční daň. Minulý rok mi bývalá účetní uplatnila na konci roku 70% služ. a 30% os. km. Náhradu za služ. km mi uplatnila 5,52/km - jak mohla k této částce dojít? Moc děkuji za radu