Re: auto - náhrady
Z velkého TP si spočtěte průměrnou spotřebu, tu vynásobíte průměrnou cenou PHM /nafta=30,80 natural=31,60/ podělíte 100 a připočtete 3,70Kč jako opotřebení na 1 km.Ale moc nechápu, proč vaše účetní postupovala tak jak popisujete. Já uplatňuji buď "cestáky" a nebo paušál při roční uzávěrce, podle toho co je pro poplatníka výhodnější.Výše uvedený výpočet je na cesťák.
Re: auto - náhrady
==>Na soukromé km jste ale vůbec nemusel psát knihu jízd.==
To ano, ale musel v Knize jízd uvést dle odst. Pokynu 23 D6:
Dále poplatník vede údaje o typu vozidla, registrační značce (státní poznávací značce), stavu ujetých kilometrů k 1. lednu (případně k datu zahájení činnosti nebo zahájení používání vozidla) a k 31. prosinci kalendářního roku (případně k datu ukončení činnosti nebo ukončení používání vozidla).
No a pokud rozdíl mezi stavy k 31.12 a k 1.1 činíl těch 70% VYKÁZANÝCH km, tak asi nic jiného nezbývalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
16. 10. 2012 12:33
Dobrý den. Vedu DE, os. auto nemám v majetku. Používám soukromé, platím silniční daň. Minulý rok mi bývalá účetní uplatnila na konci roku 70% služ. a 30% os. km. Náhradu za služ. km mi uplatnila 5,52/km - jak mohla k této částce dojít? Moc děkuji za radu